Florin Cîțu a devenit oficial președinte al Senatului

Data publicării:
florin citu cu masca isi pune ochelarii
Decizia Senatului prin care Florin Cîțu a fost desemnat președinte al forului legislativ a fost publicată în Monitorul Oficial Foto: Inquam Photos / George Călin

Decizia Senatului prin care Florin Cîțu a fost desemnat președinte al camerei superioare a Parlamentului a fost publicată joi seara în Monitorul Oficial.

 Florin Cîțu a fost ales marți președinte al Senatului, cu 82 de voturi, după ce Anca Dragu, senatoare USR, a fost revocată din funcție. Pentru ca premierul interimar să-și poată prelua noua funcție în stat era nevoie de învestirea noului guvern, condus de Nicolae Ciucă, ceea ce s-a întâmplat joi.

Senatoarea USR Anca Dragu a anunțat că partidul său va ataca la Curtea Constituțională revocarea sa din funcția de președinte al Senatului, pe care o consideră nemotivată. CCR a informat că va dezbate la 16 decembrie sesizarea USR.

Până vineri, când Florin Cîțu va prelua oficial funcția de lider al Senatorului, senatoarea PNL Alina Gorghiu a fost cea mandatată de Biroul Permanent al Senatului să conducă forul legislativ.

 Și Camera Deputaţilor și-a ales marți un nou președinte: Marcel Ciolacu, liderul PSD. Funcția a devenit vacantă după ce Ludovic Orban a demisionat  în 13 octombrie, după ce a pierdut alegerile pentru conducerea partidului, iar funcţia a rămas oficial vacantă în 18 octombrie, după ce plenul a votat hotărârea în acest sens.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri