Florin Cîțu: Cheltuielile de personal au crescut în primele luni. Vreau să știu de unde vine creșterea pentru că legislația nu permite

Data publicării:
citu si nazare
Florin Cîțu i-a cerut ministruluin Finanțelor o analiză a cheltuielilor de personal. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că i-a cerut ministrului Finanțelor o analiză despre cheltuielile de personal, care ar fi crescut în primele două luni ale acestui an. „Vreau să știu de unde vine pentru că legislația în vigoare nu ar fi permis acest lucru”, a declarat Cîțu, după ședința de guvern.

„Am discutat puțin despre cheltuielile de persoanl pentru că execuția pe primele două luni arată o creștere a cheltuielilor de personal. I-am cerut ministrului Finanțelor să prezinte în ședința următoare o extrapolare pe baza execuțiilor bugetare până la final de an, pentru că avem o limită de 110 miliarde de lei în buget pe care nu o vom depăși. Mie îmi arată o creștere mai mare decât ne așteptam și vreau să știu de unde vine pentru că legislația în vigoare nu ar fi permis acest lucru”, a declarat Cîțu.

Premierul a precizat că în ședința de guvern le-a cerut miniștrilor să vină cât mai repede cu puncte de vedere pentru noua lege a salarizării. Acesta a spus că nu vor mai exista sporuri.

„Trebuie să venim cât mai repede cu o lege a salarizării și am cerut ministerelor să vină cât mai repede cu puncte de vedere. Nu vom mai vedea sporuri, sau dacă vor mai exista vor fi doar pentru o foarte foarte mică categorie”, a mai declarat Florin Cîțu.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri