Florin Cîțu: Mărirea pensiilor cu 8% era în programul electoral, nu în cel de guvernare

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Florin Cîțu cu masca de protectie la palatul Victoria
Premierul Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

La finalul ședinței de Guvern, premierul Florin Cîțu a declarat că promisiunea de majorare a pensiilor cu 8% făcea parte din programul electoral, nu din programul de guvernare. Cîțu a mai afirmat în conferința de presă pe care a susținut-o miercuri la Palatul Victoria că pensiile sunt mai mari decât anul trecut. 

”Mărirea pensiilor cu 8% era în programul electoral, nu în programul de guvernare. Punctul de pensie în 2021 e mai mare decât cel de anul trecut. Nu îngheață nimeni pensiile! Pensiile sunt mai mari decât anul trecut”, a fost premierul, deși OUG adoptată de Executiv prevede că majorarea pensiilor este amânată din 2021 pentru 2023 și 2024.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, în care este prevăzută și înghețarea pensiilor în 2021 și amânarea majorărilor prevăzute în lege din 2021 până în 2023 și 2024.

Astfel, față de legea pensiilor aflată în vigoare, care prevedea ca la 1 septembrie 2021 punctul de pensie să fie de 1875 de lei, ordonanța de urgență adoptată miercuri prevede că punctul de pensie va fi egal cu această sumă începând cu 1 septembrie 2023.

"În şedinţa de Guvern de astăzi am avut discuţii despre ordonanţa de urgenţă pe care am anunţat-o cu măsurile pe care vrem să le luăm pentru a reduce din cheltuielile structurale. Ordonanţa de urgenţă este încă în avizare, deci, astăzi, a fost în primă lectură. De ce a fost important să luăm aceste măsuri? Vorbim despre un punct de pensie care a fost modificat, modul în care creştea punctul de pensie în perioada PSD, din motive electorale, a fost pus în septembrie. Rectificăm, corectăm această problemă şi vom creşte punctul de pensie de la 1 ianuarie 2022, aşa cum a fost şi până acum", a afirmat Cîţu în cadrul conferinței de presă susținută miercuri. 

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri