Grațiela Gavrilescu, înlocuitoarea lui Daniel Constantin la Mediu

Data publicării:
gratiela gavrilescu - 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_25_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Grațiela Gavrilescu este propunerea ALDE pentru a-l înlocui pe Daniel Constantin la Ministerul Mediului și în funcția de vicepremier. Informația a fost confirmată de Călin Popescu Tăriceanu, după ce i-a fost retras sprijnul politic co-președintelui formațiunii, Daniel Constantin. 

gratiela gavrilescu - 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_25_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Deoarece Grațiela Gavrilescu este, în prezent, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, ALDE a propus să fie înlocuită de senatorul Viorel Ilie. 

„Mâine o să avem o reuniune politică la nivel de coaliţie în care să le comunic oficial. Le voi comunica colegilor noştri şi primului-ministru propunerile pe care le vom face pentru funcţia de ministru al Mediului şi vicepremier în persoana actualului ministru al Relaţiei cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu. Pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, BPC l-a votat pe liderul grupului senatorilor, Viorel Ilie”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

De asemenea, președintele Senatului a mai spus deciziile vor fi luate în comun în alianţă între PSD şi ALDE. 

Liderii ALDE au decis să îi retragă sprijinul politic lui Daniel Constantin, co-președintele formațiunii. Acesta ar putea rămâne fără funcția de vicepremier și ministru al Mediului.

Conflictul din interiorul ALDE a luat amploare în urmă cu o săptămână. Daniel Constantin l-a acuzat pe Călin Popescu Tăriceanu că a convocat congresul formaţiunii într-o şedinţă în care şi-a chemat doar apropiaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri