În PSD se ascute lupta pentru putere

Data publicării:
ponta dragnea FB ponta

Potrivit unor surse politice citate de Adevărul, liderul PSD Liviu Dragnea a fost nemulţumit de faptul că, după consultările tehnice pe marginea noului Cod Fiscal, Eugen Teodorovici nu a spus că PSD susţine reducerea TVA la 20%, ci a atribuit această măsură cabinetului Ponta.

„Teodorovici a fost portavocea lui Ponta, deşi Liviu le-a spus clar miniştrilor PSD să vorbească, de câte ori au ocazia, mai întâi în numele partidului şi apoi în numele Guvernului. Vin alegerile şi oamenii se uită la ce promit partidele, nu la ce face Guvernul Ponta, care oricum are zilele numărate”, ar fi declarat liderul PSD în spatele uşilor închise de la partid. Liviu Dragnea a dat glas nemulţumirii sale şi în conferinţa de presă de după şedinţa conducerii partidului.

Liviu Dragnea: „Domnul ministru Teodorovici a avut un singur mandat de la mine, să asculte şi să furnizeze toate datele care îi sunt cerute din partea lui ca ministru de finanţe. Dar a anunţat la finalul întâlnirii toate acele măsuri şi a spus că s-a convenit asupra lor. A greşit. În mod firesc ministrul de finanţe trebuie să fie prezent la întâlnirea tehnică pentru că are toată expertiza. Teodorovici, dacă a spus aşa ceva, nu putea să îşi ia angajamente politice”.

Deşi căzuseră de acord cu privire la modificările aduse noului Cod Fiscal, sesiunea extraordinară convocată la Parlament la începutul acestei săptămâni a fost amânată. Motivul: nu exista un consens politic asupra proiectului, ci doar unul tehnic, a explicat chiar Liviu Dragnea, care a cerut o nouă rundă de negocieri politice. În faţa deciziei, premierul Victor Ponta a părut resemnat: „Eu mi-am făcut treaba, am pus pe masa Parlamentului un Cod Fiscal foarte bun şi sunt convins că până la urmă va fi votat”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri