În vremuri de criză, parlamentarii cer mai mulţi bani pentru biserică

Data publicării:
1601 20bani 20biserica-43971

Senatorul PSD Cosmin Nicula este unul dintre deputaţii care vor mai mulţi bani pentru biserici. I-a cerut-o însuşi Dumnezeu, după cum le-a declarat jurnaliştilor de la Gândul.

"Pentru biserici avem întotdeauna amendamente. Avem o episcopie care trebuie construită, astfel încât să fie sediul episcopal. Ideea a venit de la Dumnezeu însuşi prin trimisul lui pe Pământ, episcopul Hunedoarei", a spus senatorul social-democrat.

Acesta nu e singurul căruia Dumnezeu i-a vorbit despre bugetul pe 2013. Marin Almăjanu, deputat PNL de Teleorman, vrea şi el bani pentru bisericile din colegiu.

"O să depun amendamente la buget pentru biserici, la fel ca anul trecut, doar că acum am speranţe mai mari că o să treacă, mai ales că suntem la putere. Mă bat pentru biserici şi sper că măcar 3-4 dintre ele să le rezolv. Înclinarea mea către credinţă, către biserică o am de mic copil, eu şi fratele meu am fost copii săraci şi am fost crescuţi într-un mediu bisericesc", a mărturisit Marin Almăjanu.

Şi parlamentarii crescuţi în afara mediului bisericesc cer mai mulţi bani pentru Casa Domnului. Unul dintre ei e Doina Silistru, senator PSD de Vaslui.

"O să depun şi pentru biserici, (n.r. amendamente) că sunt multe începute şi nefinalizate, care sunt obiective turistice, dar nu sunt în stare bună. Nu e vorba că-s eu credincioasă sau nu, e vorba că trebuie să menţinem obiectivele, nu trebuie să fii credincios pentru asta", a declarat aceasta.

Anul trecut, peste 20% dintre amendamentele depuse la buget au fost pentru biserici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri