Exclusiv Înregistrare de la Guvern în care primarii amenință din cauza banilor: „Va fi un tărăboi de nu se poate”

Ema Stoica Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA DE GUVERN - 28 FEB 2028
Guvernul este amenințat de primari, care cer mai mulți bani de la centru. Foto: INQUAM Photos/Malina Norocea

Primarii amenință Guvernul din cauza banilor. Într-o discuție obținută de Digi24, reprezentanții primarilor cer 315 milioane de lei pentru administrațiile locale. „Vă spun că va fi un tărăboi de nu se poate”, amenință un edil, într-o discuție cu trimisul Guvernului. În conversație este adus în discuție și subiectul vilei reabilitate de RAAPPS. Bani ceruți de primari „înseamnă 8 palate”, spun aceștia.

Șeful Cancelariei: „Propunerile dumneavoastră pot fi luate în considerare, dar nu mai devreme de luna aprilie.”

Primar: „Ipoteza de aprilie, conține în ea ipoteza că poate colectarea e proastă, deci nu va fi. Ipoteza că nu va fi este absolut inacceptabilă. Țineți minte trei cuvinte: 7X8 fac 56.

Eu am emis două cecuri în alb: suspendarea grevei pe două săptămâni și al doilea l-am trimis acum două săptămâni când a fost domul prim-ministru la ACOR. Și când în camerea cealaltă, domnul Ciucă cu domnul ministru al dvs. și cu domnul Vestea au avut întâlnirea cu primarii PNL și în cor au cerut unul și același lucru și în final li s-a spus: „dă-le!”. Nu contează impactul. 315 milioane e impactul a spus domnul Boloș.

Iar acest 315 de milioane de lei înseamnă 7X8 fac 56. 56 de milioane de euro înseamnă ăștia 315 milioane de lei și înseamnă 8 palate pentru care se face scandal acum.

Vă spun că va fi un tărăboi de nu se poate. Din punctul nostru de vedere, cecurile noastre în alb au ajuns la scandență. De luni dimineață, de la ora 9:00, toată suflarea din administrația locală este în grevă.”

Discuția are loc în contextul în care primarii cer bani de la guvern într-un an electoral în care partidele de la putere au nevoie de mobilizarea administrației locale în alegeri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri