Investiţii majore în România, de la începutul anului. Florin Cîțu: ”Vom avea creştere economică puternică în 2021”

Data actualizării: Data publicării:
Florin Cîțu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Valoarea investiţiilor înregistrate în România în primele nouă luni ale anului este de 30 de miliarde de lei, fiind singura ţară din Uniunea Europeană (UE) în care investiţiile au avut o contribuţie pozitivă la dinamica PIB în primul semestru din 2020, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

"România este singura ţară din UE în care investiţiile au avut o contribuţie pozitivă la dinamica PIB în primul semestru al anului 2020. Investiţiile garantează revenirea economiei în 2020 şi creştere economică puternică în 2021", susţine Cîţu.

Potrivit ministrului de resort, citat de Agerpres, într-un interval de nouă luni, au fost înregistrate investiţii de 30 de miliarde de lei, "cea mai mare sumă din ultimii 10 ani" şi "mai mult decât tot anul 2016 sau 2017".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

INS a anunţat că deşi economia a fost în stare de urgenţă în aproape tot trimestrul II au existat contribuţii pozitive la creşterea economică.

Institutul Naţional de Statistică a revizuit pozitiv, cu 0,2 puncte procentuale, dinamica PIB în trimestrul II din 2020, anunța recent ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. "Sunt date foarte bune care susţin scenariul de bază cu o revenire în V a economiei din trimestrul III 2020. Au existat contribuţii pozitive la creşterea economică din: construcţii - 0,3 puncte procentuale, IT - 0,6 puncte procentuale, administraţie publică - 0,3 puncte procentuale", a menţionat Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, "cele mai importante informaţii vin de la investiţii şi exporturi nete."

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri