Sari la conținut

Iohannis: Nu mi-a plăcut prestația lui Toader. Nu au fost motive temeinice pentru revocare

Președintele Klaus Iohannis spune că, în timpul prezentării de miercuri seara, ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu a venit cu suficiente motive temeinice pentru a propune revocarea șefei DNA. El adaugă că o sprijină în continuare pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Prestația pe care a avut-o aseară dl Toader sincer nu mi-a plăcut, ceea ce a prezentat a fost lipsit de claritate”, a spus Iohannis.

„Nu au fost motive temeinice pemntru a propune revocarea, legea prevede destul de detaliat condițiile de revocare. Mult-promisul raport nu a apărut pe site-ul ministerului, nici la Administrația prezidențială”, a adăugat Iohannis.

El a spus că „va mai dura” până când va veni cu un răspuns oficial, deoarece raportul prezentat aseară de ministrul Justiției trebuie analizat de specialiștii Administrației prezidențiale.

„Când  vom avea acest raport probabil că vom încerca să-l deslușim”, a adăugat el.

„Am spus în repetate rânduri că DNA face o treabă bună, conducerea DNA face treabă bună, iar ce am auzit aseară nu a fost de natură să-mi schimbe opinia”, a mai spus președintele.

Întrebat despre consecințele cererii de revocare a șefei DNA asupra imaginii României, Iohannis a spus: „E clar că unii vor fi nedumeriți, alții probabil își vor pune și alte întrebări și cu siguranță acest demers nu va duce spre îmbunătățirea imaginii României”. Întreaga declaraţie făcută de şeful statului AICI.

Citiți și:

Reacția Comisiei Europene după propunerea de revocare a Laurei Codruța Kovesi

Imediat după declarația de presă a lui Tudorel Toader, în care acesta a anunțat că declanșează procedura de revocare a șefei DNA, Administrația prezidențială a anunțat printr-un comunicat că „în repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”.

Pe aceeași temă