Ionuţ Moşteanu (USR): Demiterea lui Vlad Voiculescu este un act de agresiune al premierului în această coaliţie

Data actualizării: Data publicării:
florin citu si vlad voiculescu privesc in directii diferite
Disensiunile dintre premierul Florin Cîțu și ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, sunt tot mai evidente Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul deputaţilor Alianţei USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat la Digi24 că demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii este un act de agresiune al premierului în Coaliţie.

Ministrul sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, miercuri dimineață. De altfel, acesta va ocupa funcția de ministru interimar al sănătății.

"Nu este justificată decizia premierului, mai ales că luni a fost o discuţie a Coaliţiei în care părea că lucrurile s-au clarificat. Este un act de agresiune al premierului în această coaliţie", a spus Moşteanu.

El a afirmat că a fost secretar de stat în 2016 şi că ştie că premierul nu aprobă fiecare ordin de ministru. Sunt 250 de subordonati în MS şi alte câteva mii în instituţii subordonate.

"Nu mi se pare că asta (ordinul semnat de Andreea Moldovan – n.r.) ar justifica demiterea unui ministru în cadrul unei coaliţii.

Premierul era informat, discuţia despre criterii de carantină era de o lună.

Ordinul conţine recomandări pentru autorităţile locale, dar stabileşte mai multe criterii şi aduce echilibru privind deciziile de carantinare între localităţi", a spus Moşteanu.

Întrebat ce decizie va lua USR legat de Coaliţie, Moşteanu a răspuns că va avea loc o discuţie miercuri în organele de conducere, birourile reunite USR-PLUS.

"Să nu discutăm situaţii ipotetice, suntem oameni de stat responsabili. Am fost şi suntem parteneri loiali, pentru că într-o guvernare de coaliţie trebuie loialitate. Suntem şi am fost corecţi, vrem să fim trataţi corect. O să vedem care sunt argumentele. Aştept să văd rezultatul discuţiei dintre vicepremirul Barna şi premierul Cîţu.

Orice variantă este pe masă, sunt colegi care susţin şi această variantă, (de rupere a coaliţiei - n.r.), va exista o discuţie calmă, aşezată, aştept toate detaliile. Este o surpriză faptul că Vlad Voiculescu fără o discuţie în Coaliţie. ", a declarat Moşteanu.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri