Jurnalistul Liviu Avram: E o sfidare faptul că aceste două doamne sunt aduse din nou în Guvern

Data actualizării: Data publicării:
colaj liviu dragnea sevil shhaideh rovana plumb_inquamphotos
Foto: InquamPhotos

Liviu Avram, redactor-șef adjunct la Adevărul, consideră că readucerea în guvern a lui Sevil Shhaideh și a Rovanei Plumb reprezintă „o sfidare colosală la adresa opiniei publice”. Cele două au demisionat la presiunile fostului premier Mihai Tudose, după ce numele lor au apărut în ancheta DNA privind insula Belina.

„Este în primul rand o sfidare colosală la adresa opiniei publice. După ce aceste două doamne au plecat din Guvern din cauza problemelor penale, la inițiativa fostului premier Mihai Tudose, faptul că acum sunt aduse din nou e un gest de sfidare. Ele trebuie privite într-un context mai larg în anume în contextul în care Tăriceanu și Dragnea au scris o scrisoare obraznică drept răspuns la avertismentul dat de Comisia Europeană”, consideră jurnalistul Liviu Avram.

Scrisoarea transmisă de Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu Comisiei Europene poate duce la izolarea României și un conflict cu statele membre UE, continuă Avram.

„În această scrisoare, cei doi domni fac primul pas spre izolarea României de Comisia Europeană și nașterea unui conflict cu restul țărilor din Uniunea Europeană. E o strategie nu foarte inteligentă, pentru că CE nu poate fi acuzată de lipsă de informare. Părerea mea este că nu le pasă dacă sunt prinși cu minciuna.

Indiferent de ce au pus în acea scrisoare, ei merg înainte pentru că „putem”, vorba lui Codrin. În acea scrisoare invocă de două sau de trei ori recomandările Comisiei de la Veneția. Asta e o minciună colosală. Din noiembrie a promis Toader că va sesiza Comisia de la Veneția pentru un punct de vedere referitor la aceste legi. Nu a făcut-o, iar șeful comisiei parlamentare speciale, Iordache, a refuzat să sesizeze Comisia de la Veneția. Să invoci Comisia de la Veneția, pe care tu nici măcar nu ai sesizat-o, e un fel de sfidare”, susține Liviu Avram.

„Trebuie să așteptăm decizia instanței, dacă elementele de noutate găsite de procurori justifică redeschiderea dosarului. Cât privește declarația domnului Stănescu, rămâne să vedem dacă va fi lăsat să demisioneze, pentru că demisia sa o pune într-o situație proastă pe Shhaideh. Domnul Dragnea nu îl va lăsa să demisioneze, așa cum a făcut și cu Carmen Dan, tocmai pentru a nu strica această strategie a partidului”, adaugă jurnalistul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri