Răspunsul lui L. Dragnea şi C. P. Tăriceanu: Comisia Europeană a fost incorect informată

Data actualizării: Data publicării:
dragnea tariceanu_George Calin inquam_ sedinta PSD-ALDE-4507
Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, declară, în scrisoarea comună adresată oficialilor Comisiei Europene, că sunt "cel puţin surprinzătoare" preocupările exprimate de aceştia privind lipsa de transparenţă şi de consens mai larg în dezbaterea despre Legile Justiţiei, dar şi referitoare la modificarea codurilor penale.

dragnea tariceanu_George Calin inquam_ sedinta PSD-ALDE-4507
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea insistă că elaborarea textelor s-a făcut cu respectarea Constituţiei şi a standardelor cerute de Comisia de la Veneţia.

Citiţi şi: Modificări la legile justiției. Avertismentul liderilor Comisiei Europene

Cei doi se declară îngrijoraţi de modul în care oficialii de la Bruxelles au fost informaţi în legătură cu transparenţa dezbaterilor pe tema justiţiei.

Comisia Europeană a fost incorect informată, susţin cei doi oficiali.

Apoi, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului precizează că dezbaterile privind reforma sistemului judiciar au venit ca o necesitate, pentru a transpune în legislaţia naţională, standardele europene din domeniu. "Vă facem cunoscut că la dezbateri, au participat reprezentanţi ai magistraţilor, academicieni, societate civilă şi reprezentanţi ai CSM", se spune în scrisoare.

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu fac şi menţiunea că toţi cei preocupaţi au avut posibilitatea să facă amendamente: trei sferturi dintre acestea au fost propuse de Consiliul Superior al Magistraturii, iar celelalte au venit de la asociaţiile magistraţilor. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu se declară surprinşi de reacţia Comisiei Europene şi le reproşează oficialilor de la Bruxelles că nu au reacţionat la fel atunci când guvernul Cioloş a făcut modificări la Codul Penal.

Citiți și Reacția lui Cioloș la atacul liderilor PSD-ALDE: În guvernul tehnocrat nu a existat niciun conflict de interese personal

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri