Jurnalul de seară. Ce transmite președintele Traian Băsescu prin atacul la USL

Data publicării:
traian basescu presidency ro 22 iul

Invitații emisiunii „Jurnalul de seară” au comentat declarațiile de presă susținute de Traian Băsescu luni, la Palatul Cotroceni. Discursul șefului statului a conținut mai multe critici acerbe la adresa USL.

Prin acest discurs, președintele a vrut de fapt să deschidă toamna politică. A fost o deschidere de stagiune. A început-o de luni, n-a anunțat-o din timp ca să nu fie nici ceilalți pregătiți și a dat prima lovitură. N-a venit cu cifre, ci a deschis niște linii de atac”, a susținut Vasile Dâncu, sociolog, la Digi24.

Este într-un puternic sistem de a-și recapitaliza poziția. Nu sunt de acord când spune că nu mai candidează. Nu candidează, dar încearcă să își construiască o aură de potențial lider, voievod, conducător, al societății românești pe care să o împărtășescă unui posibil partid care va construi opoziția împotriva US-ului”, a completat Andrei Țăranu, politolog.

Președintele Traian Băsescu și-a început declarațiile de presă de la Palatul Cotroceni, cu o ironie la adresa USL.

Guvernanții s-au întors nervoși din concediu, dar e un progres că au reușit să numească un ministru după 45 de zile, a spus președintele, care și-a declarat îngrijiorarea față de situația economică a țării.

Încet-încet, discursul președintelui s-a transformat în critici acerbe la adresa USL: „Este timpul ca domnul Victor Viorel Ponta să guverneze!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri