Kelemen Hunor, critici pentru Iohannis: Un președinte strict pe Constituție, dacă se poate să nu deranjeze pe nimeni

Data publicării:
kelemen-hunor-digi24

Kelemen Hunor, candidatul UDMR la alegerile prezidențiale, își va depune sâmbătă, la ora 11:00, dosarul de candidat, împreună cu cele peste 266.000 de semnături. Invitat la Digi24, el l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis, dar și pe fostul președinte Traian Băsescu: „Nu e bine să avem președinte part time, dar nici full time, mai ales dacă nu știm ce vrea să facă”.

266.024 de semnături vom depune. Vreau să le mulțumesc celor care au fost alături și au susținut această candidatură, să existe și un candidat din partea noastră, un candidat din partea Uniunii. Am avut o perioadă foarte scurtă la dispoziție, că destul de târziu am anunțat că voi candida, trei săptămâni, pentru noi efortul e și mai mare, partidele mai mari reușesc mult mai repede”, a spus Kelemen Hunor, vineri seară, la Digi24.

Liderul UDMR a adăugat că în perioada de strângere a semnăturilor a avut un contact mai mare cu oamenii și că a primit și încurajări, dar și critici.

La noi, dincolo de Constituție, oamenii au impresia după două mandate de Băsescu că președintele rezolvă totul și au această experiență de cinci ani cu președintele Iohannis, când președintele s-a implicat mai puțin, și acum sunt un pic debusolați: care e modelul de președinte? Unul jucător care se bagă în toate temele posibile și imposibile sau un președinte care, din când în când, spune că urmărește cu atenție desfășurarea evenimentelor. Poate că la mijloc ar trebui să fie”, a adăugat el.

Kelemen Hunor a mai spus că ar vrea să fie „un președinte care este dedicat societății, care se ridică deasupra jocurilor politice, nu vrea să fie un om care știe totul, dar care are o viziune despre viitorul României”.

Președintele este un model prin mesaje, prin atitudine, prin implicare și noi am văzut două modele total diferite, lăsându-l la o parte pe Iliescu: Băsescu - care se implică și joacă de dimineața până seara, și noaptea dacă se poate, și președintele Iohannis - strict pe Constituție și dacă se poate să nu deranjeze pe nimeni, doar când arde și trebuie să vină pompierul, cum zicea el”, a subliniat președintele UDMR.

Nu e bine să avem președinte part time, dar nici full time, mai ales dacă nu știm ce vrea să facă”, a continuat Kelemen Hunor.

Despre afirmația că ar vrea să ajungă în finală cu Theodor Paleologu, el a precizat că atunci când este întrebat cu cine votează în turul al doilea „de fiecare dată îmi vine să spun: dar de ce trebuie să mă întrebați înainte de primul tur?”

Eu stau cu picioarele pe pământ, nu sunt naiv, dar nu pot accepta să dau un răspuns la o întrebare care trebuie pusă după primul tur. Cu Toader Paleologu ar fi un tur doi minunat, o dezbatere de două săptămâni cum nu s-a mai văzut în această țară și, indiferent cine ar câștiga, România ar ieși în câștig mare, mare de tot”, a mai spus Kelemen Hunor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri