L. Dragnea îl atacă pe V. Zgonea: Dacă spune că nu a fost corect Referendumul, de ce mai păstrează funcţia?

Data publicării:
valeriu zgonea congres psd fb zgonea 18 octombrie 2015

 

La două zile după ce a anunţat că ia în calcul demisia din conducerea PSD, Valeriu Zgonea a venit cu un mesaj adresat numărului 1 din partid, Liviu Dragnea: „În PSD (...) un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumătate de milion de suflete. Cărora trebuie să le insufle încredere şi speranţă. Nicidecum să le arunce în spate propriile sale probleme”

Postarea a atras rapid sute de comentarii, unele chiar din partea unor membri PSD. Drept urmare, preşedintele Camerei Deputaţilor a revenit cu precizări: „Eu nu imi doresc şefia partidului. PSD are mulţi oameni capabili, care ne pot reprezenta cu succes”.

În această seară, la un post de televiziune, Liviu Dragnea l-a acuzat pe Valeriu Zgonea de ipocrizie: „(Deci Zgonea nu v-a cerut demisia în mod explicit?) Nu. A cerut-o pe Facebook. Apropo, la referendumul ăla - o să-i spun asta domnului Zgonea şi când o să ne vedem, probabil - dacă consideră că ceea ce s-a întâmplat atunci nu concordă cu principiile dumnealui şi nu a fost corectă acţiunea de la referendum, atunci nu trebuia sa accepte funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Pentru că el a fost produsul acelei săptămâni. Înseamnă că el e de acord cu declaraţiile că atunci a fost o lovitură de stat. Dacă n-a fost de acord cu asta, de ce a acceptat această funcţie? Dacă acum a descoperit aceste principii, de ce o mai păstrează?

Şeful PSD a mai anunţat că ia în calcul să întrerupă orice dialog cu preşedintele Klaus Iohannis, după ce acesta i-a recomandat să demisioneze: „Am avut de asemenea o dezamăgire, dacă pot să-i spun aşa, faţă de solicitarea preşedintelui Iohannis. M-a sunat vineri, cred că pe la ora 7 seara. Mi-a spus că îi pare rău în plan personal dar crede că eu având această poziţie ar trebui să-mi dau demisia pentru că pot afecta imaginea României. Domnul preşedinte Iohannis nu are dreptul să se amestece în viaţa internă a niciunui partid”.

Insinuarea prim-vicepreşedintelui PSD, potrivit căreia Liviu Dragnea ar trebui să renunţe la şefia formaţiunii, nu are, deocamdată, prea mulţi susţinători în partid. Ba chiar organizaţia de Olt şi PSD Diaspora îl vor pe Valeriu Zgonea plecat, atât din partid, cât şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora: „Nu vrem să mai avem între noi oameni care nu sunt solidari cu oamenii care conduc acest partid. Domnul Zgonea a dovedit şi în Camera Deputaţilor, blocând tot ce însemna iniţiativă legislativă de modificare a Codului Penal, a incompatibilităţilor, a conflictului de interese,

că nu este solidar cu niciun lider PSD. A fost solidar ba cu SRI-ul, ba cu DNA-ul”.

PSD are bătăi de cap şi din cauza declaraţiilor lui Victor Ponta, potrivit cărora un vicepreşedinte al formaţiunii ar fi ofiţer acoperit. Acuzaţia nu a scăpat nespeculată de opoziţie, care şi-ar dori ca fostul premier să fie chemat în faţa Comisie de control asupra SIE.

Președintele comisiei SIE, Mihăiță Calimente: „Probabil că luni o să îi fac o invitaţie lui Victor Ponta, dar, după părerea mea, cred că totul este, de fapt, o perdea de fum. Niciodată un serviciu nu va spune nici că da nici că nu, pentru că există o prevedere în lege care spune că deconspirarea unui ofiţer acoperit este faptă penală”.

Inclusiv co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a cerut public ca Victor Ponta şi Liviu Dragnea să lămurească subiectul spionilor din rândurile social-democraţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri