Ludovic Orban: „Pentru mine, începând de astăzi, Victor Ponta este egal cu Traian Băsescu”

Data publicării:
03042013 orban-1

„Prin această acțiune, Victor Ponta se prezintă în situația unei marionete de sforile căreia trage Traian Băsescu. Pentru mine, începând de astăzi, Victor Ponta este egal cu Traian Băsescu”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că propunerea Laurei Codruța Kovesi la conducerea DNA „echivalează cu o trădare de neacceptat față de voința publică exprimată la alegerile din 2012”. „Este o trădare față de interesul public și un gest pofund imoral”, a spus deputatul PNL, care a apreciat că Victor Ponta nu ar mai trebui să fie premier.

Premierul Victor Ponta a trimis, miercuri, Consiliului Superior al Magistraturii propunerile sale pentru șefia parchetelor. Primul-ministru o propune pe fostul procuror general, Laura Codruța Kovesi, în funcția de șef al DNA. 

Numele acesteia a fost vehiculat de presă, însă ieri premierul declara că nu va face propuneri pentru șefia parchetelor, ci va lăsa aceasta în seama viitorului ministru al Justiției.

Premierul menține propunerea fostului ministru al Justiției, Mona Pivniceru, pentru funcția de procuror general - Tiberiu Nițu.

Victor Ponta este în prezent ministru interimar al Justiției. În această calitate, premierul a avut, marți, discuții cu secția de procurori a CSM. În urma discuțiilor, Victor Ponta a anunțase că dorește să respecte recomandarea procurorilor - dată cu unanimitate de opinii - și să declanșeze o procedură de selecție pentru desemnarea șefilor parchetelor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri