M.R. Ungureanu: Unificarea dreptei nu e „o cumetrie în care doi foști inamici își dau mâna”

Data publicării:
ungureanur

În cazul nostru lucrurile au fost foarte clare și în discuțiile cu Crin Antonescu și cu Vasile Blaga. Am spus foarte clar că unificarea dreptei înseamnă mai mult de o petrecere de o zi și în niciun caz nu seamănă cu o cumetrie în care doi foști inamici își dau mâna. Vorbim de proiecte, de tipare pentru prezidențiale, vorbim de o colaborare pe termen lung”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu la emisiunea „24 într-o oră”.

El a recunoscut că discuțiile pentru unificarea dreptei nu se desfășoară chiar atât de lin.

Se pornește greu, trebuie să recunoaștem, cu destule reticențe, chiar dacă toată lumea e numai lapte și miere, se pornește totuși greu pentru că există un rest de neîncredere. Idealul e ca această etapă să fie depășită și fără niciun reproș sau condiție sa putem merge mai departe catre o unificare reală a dreptei. Voturile dreptei nu pot fi risipite. A le risipi mi se pare sinucigaș”, a spus el.

În ceea ce privește afirmațiile liderilor PNL și PDL că partidele mai mici for putea „fuziona prin absorbție” cu viitorul partid comun de centru-dreapta, Mihai Răzvan Ungureanu a spus: „E însă aiurea să pui condiții, asta înseamnă să pleci la drum cu picioarele legate și să dovedești lipsă de viziune. Sper că nu e cazul acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri