Ciolacu: Momentan, Firea e singura înscrisă în cursa internă pentru Primăria București, ar fi culmea să piardă

Data actualizării: Data publicării:
ID131604_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Marcel Ciolacu și Gabriela Firea. FOTO: Inquam Photos

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, marți, că Gabriela Firea este singura care s-a înscris în cursa internă pentru candidatura la Primăria Capitalei, că organizația București o susține și că "ar fi culmea să fie singura candidată și să piardă".  

"Eu la Primăria București am și candidat.

Cu toate că doamna Firea... Momentan doar Gabriela Firea s-a înscris în cursa internă pentru candidat la Primăria București.

Nu o susțin eu, o susține Organizația București. Ar fi culmea să fie singura candidată și să piardă", a declarat Ciolacu, întrebat dacă PSD ar ceda funcția de premier și de primar al Capitalei.

Gabriela Firea a dezvăluit la Digi24 că este sfătuită de soțul său să nu candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Social democrata a primit același sfat de la Florin Pandele și în momentul în care a candidat pentru prima data la funcția de primar general al Capitalei. Cu toate astea, își dorește în continuare să fie candidatul PSD la Capitală și spune că nu se va folosi de această funcție pentru a avansa în grad în partid. 

De asemenea, ea a vorbit și despre candidații pe care i-ar susține, în cazul în care PSD nu ar decide s-o nominalizeze. Firea i-a menționat pe primarii de sector Robert Negoiță și Daniel Băluță, ambii de la PSD, și Cristian Popescu Piedone, de la PPUSL. Dar Negoiță și Băluță au spus deja că vor un nou mandat la primăriile pe care le conduc deja.  

Totodată, Gabriela Firea a exclus posibilitatea de a folosi funcția de primar general pentru a prelua șefia PSD. În acest sens, ea a propus un acord în interiorul PSD prin care candidatul la PMB să renunțe la pretenția conducerii partidului. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri