Marcel Ciolacu: USR PLUS are două soluții - să iasă de la guvernare sau să semneze moțiunea de cenzură a PSD

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu_bulai_INQUAM_Photos_George_Calin
Președintele PSD Marcel Ciolacu și deputatul USR PLUS Iulian Bulai. Foto: Inquam Photos/George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că USR PLUS are două soluții de rezolvare a actualului scandal din coaliția de guvernare: să iasă de la guvernare sau să semneze moțiunea de cenzură a PSD.

„Acești incompetenți aruncă din nou România într-o criză politică majoră doar pentru interesele lor. Din nou, și-au ales cel mai prost moment: când românii plătesc facturi duble la energie și gaze, iar prețurile au luat-o complet razna!”, a declarat președintele PSD într-o postare publicată pe contul de Facebook.

„Pentru a nu fi din nou penibili, USR PLUS au doar două soluții: ieșiți de la Guvernare sau semnați moțiunea de cenzură a PSD! Ambele variante înseamnă vot în Parlament! Vreți să contați măcar acum?! Atunci ne vedem în plen, la vot!”, a spus Marcel Ciolacu.

Ședința de guvern începută la ora 11 a fost întreruptă, după ce premierul Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”. Cei de la USR PLUS au amenințat, nervoși, că vor depune o moțiune de cenzură, dacă se adoptă proiectul, acuzând faptul că nu există avizele necesare.

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat, referitor la proiectul privind Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, că este „un moment potenţial” de încălcare a protocolului de colaborare a coaliţiei, semnat „după momentul Vlad Voiculescu” și tocmai din acest motiv a fost suspendată ședința de Guvern.

Premierul Florin Cîțu a spus că proiectul de investiții „Anghel Saligny” va trece și că amenințările USR PLUS „vin și pleacă”. Premierul a precizat că a preluat și inclus în proiect toate amendamentele USR PLUS discutate în Coaliție.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri