(P) Marian Oprișan: Adoptarea Codului administrativ, un mare câștig pentru administrație

Data actualizării: Data publicării:
marian oprisan 2019-02-03 instant cex-8673- george calin inquam
Marian Oprișan. Foto: Inquam Photos / George Călin

Marian Oprișan, președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, i-a mulțumit premierului Viorica Dăncilă pentru adoptarea, în ședința de Guvern de astăzi, a Codului administrativ. În opinia sa, acesta va îmbunătăți activitatea administrației în relația cu cetățenii și îi va responsabiliza mai mult pe funcționarii publici.

În calitate de Președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) mulțumesc Primului-Ministru Viorica Dăncilă, dar și Guvernului României pentru aprobarea Codului Administrativ în ședința de marți, 25 iunie 2019. Reglementările din Codul Administrativ au fost discutate și au beneficiat de expertiza colegilor din Consiliile Județene din România, multe dintre propunerile acestora regăsindu-se în documentul aprobat. Este îmbucurător faptul că administrația publică are, în final, un instrument de lucru cerut de către cei care lucrează în administrație de foarte mult timp”, arată Marian Oprișan.

„Consider că propunerile UNCJR la Codul Administrativ sunt de natură să aducă mai multe clarificări, să eficientizeze activitatea administrației în relația cu cetățenii dar, în același timp, are și darul de a-i responsabiliza mai mult pe funcționarii publici. Pe de altă parte, prevederile Codului Administrativ susțin principiile descentralizării, dar și sistematizarea și concentrarea legislației din domeniul administrației publice.

Mă bucur că aceste propuneri ale UNCJR se regăsesc în prevederile Codului Administrativ, dar și că ele au fost acceptate și de partenerii noștri de dialog din cadrul Asociației Municipiilor din România (AMR), Asociației Orașelor din România și de Asociația Comunelor din România (AcoR). Iată că, după mai bine de 20 de ani de așteptare, administrația publică din România are un Cod Administrativ, o lege atât de necesară cu care să operăm în beneficiul cetățenilor și al comunităților,” mai spune Marian Oprișan.

Codul administrativ a fost adoptat astăzi, în ședința de Guvern, prin Ordonanță de Urgență. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri