Marian Preda, decanul Facultăţii de Sociologie, propus să conducă Mişcarea Populară

Data publicării:
marian preda miscarea populara 4932984-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu

Marian Preda, în vârstă de 49 de ani, care este din 2008 decanul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti, este propus la conducerea Fundației Mișcarea Populară, potrivit informațiilor de pe blogul consilierului prezidențial Cristian Diaconescu.

Informația vine după ce, duminică seară, Iulian Fota, consilier prezidențial pe probleme de siguranță Națională, declara în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24 că această fundație va fi condusă de un universitar.

Marian Presa a fost între 2009 și 2010 preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru Analiza riscurilor sociale şi demografice, comisie care a publicat două rapoarte privind situaţia socială din România.

Potrivit CV-ului, el a urmat între 1984 şi 1989 cursurile Facultăţii de Mecanică a Politehnicii din Bucureşti, lucrând ca inginer la Întreprinderea Mecanică Topleţ din judeţul Caraş-Severin, iar între 1990 şi 1994 a urmat cursurile Facultății de Sociologie.

A absolvit un master în Politici Sociale în 1995-1996, dintre care şase luni cu o bursă la Cambridge în Marea Britanie, în 2001 a obţinut doctoratul în Sociologie, iar între 2004 şi 2006 a urmat un master de administrarea afacerilor la Universitatea Tiffin din Ohio, în Statele Unite.

Marian Preda a mai lucrat în perioada 1991-1995 ca cercetător la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii, iar după 2001 a mai lucrat şi ca expert pentru mai multe programe ale Programului pentru Dezvoltare al ONU (UNDP), UNICEF România, Băncii Mondiale. A publicat mai multe lucrări, comunicări şi studii ştiințifice în domeniul sociologiei şi cunoaşte limba engleză, potrivit CV-ului său.

Fundaţie destinată celor neimplicaţi politic

Fundaţia Mişcarea Populară, anunţată la începutul săptămânii trecute, a cuprins treptat întreaga echipă a preşedintelui Traian Băsescu din Administraţia Prezidenţială.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunțat, luni, că a început demersuri pentru înfiinţarea Mişcării Populare. Imediat, alți doi consilieri prezidențiali, Sebastian Lăzăroiu și Bogdan Oprea, au anunțat pe Facebook că aderă la noua fundație.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercurea trecută, că Mişcarea Populară a fost ideea sa și că fundaţia este destinată celor neimplicaţi politic. Șeful statului a spus, la un post de televiziune, că scopul ideii este coagularea unei opoziţii la actuala putere, nefiind exclusă transformarea fundației într-un partid politic.

Referitor la preşedintele acestei fundaţii, Traian Băsescu a spus: „Trebuie un om credibil şi neangajat politic. Să vedem. Important este să fie un om cu prestigiu, un om care să fie recunoscut”.

Șeful statului a menţionat că nu va fi în conducerea fundaţiei. „Vreau să vă spun foarte clar: nu voi avea nicio contribuţie în conducerea fundaţiei, nu voi fi nici măcar în board-ul fundaţiei, unde am dreptul să fiu, chiar dacă sunt preşedinte, dar voi veghea, o voi încuraja”, a spus Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri