Mesajul ironic al PSD, după declarațiile fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
dancila langa dragnea sedinta psd - inquam ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Laura Codruţa Kovesi vorbea aseară, al Digi24, de o coincidenţă ciudată între ziua în care a fost chemată la audieri şi cea în care ştia că trebuie să îşi susţină, la Bruxelles, candidatura pentru Parchetul European.

După declarațiile lui Kovesi, pe pagina de Facebook a PSD a fost lansat un apel: „Justiţia trebuie lăsată să-şi facă datoria!”.

PSD, pe pagina de Facebook: „Justiția trebuie lăsată să își facă datoria! Încetați să politizați punerea sub acuzare a doamnei Kovesi! Astăzi, legile justiției adoptate de majoritatea PSD-ALDE îi oferă doamnei Kovesi suficiente garanții că în cursul anchetei i se vor respecta drepturile fundamentale și că nu vor fi imixtiuni ale serviciilor secrete, iar dacă va fi trimisă în judecată, va avea parte de un proces corect, în fața unor complete legal constituite. Spre deosebire de retorica viciată a celor care acuzau «penalii» înainte de o condamnare, PSD va respecta prezumția de nevinovăție a doamnei Kovesi și nu va susține nici că este «o penală», nici că a luat mită, că a comis abuz în serviciu sau că a făcut mărturii mincinoase. Toate acestea vor trebui demonstrate în fața instanței de judecată. Până atunci aveți încredere în Justiție și lăsați probele să vorbească, nu politicienii!”.

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a anunţat la Digi24, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Ea spune că este un demers abuziv. „Este o răzbunare pentru demersul făcut la CEDO, că am trecut de filtru şi Guvernul are termen până în 18 martie să îmi propună o înţelegere amiabilă, altfel procesul se va judeca pe fond. Nu se încearcă aflarea adevărului, ci să fiu oprită să ocup această funcţie”, a spus Kovesi la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri