Mica Unire, un exemplu pentru politicieni

Data publicării:
24012013 20politicieni-45545

Dinu C. Giurescu: „Prin alegerea lui Cuza s-a găsit modalitatea orginală de a uni cele două principate în persoana aceluiaşi domn, care unire a rămas definitivă, trei ani mai târziu. Însemnătatea pentru noi este că, în ciuda divergenţelor de păreri, aleşii naţiunii au găsit atunci modalitatea ca să satisfacă cerința esenţială şi anume aceea de unire”.

Puiu Haşotti:„Ianuarie este un prim pas într-un ideal pe care românii l-au avut de veacuri, anume de a trăi sub aceleaşi fruntarii. Este începutul unui proces de remodernizare a României - să ne gândim la Constituţia pe care a adoptat-o România, cea mai modernă din Europa împreună cu cea blegiană”

Mircea Geoană:„Este rezultatul unor schimbări importante la nivel european şi a unei evoluţii a României postfeudale. A României care ieşea puţin de sub caftanul oriental şI încerca să îmbrace haina modernizatoare a occidentului. În acest moment în care suntem cu toţii uşor descumpăniţi cu privire la viitorul naţiunii noastre, vă îndemn pe toţi! România poate fi altfel, nu neaprat în rău, ci şi în bine”

Elena Udrea:„Pentru noi, astăzi, având în vedere contextul politic, clasa politică dezbinată, plină de interese de partid, personale, de grup, cred că mesajul principal pe care trebuie să-l înţelegem este acela că atunci când există un interes major, un interes al ţării, al poporului, trebuie să trecem cu toţii peste micile orgolii, peste lucrurile care dezbină politicienii şi să susţinem proiecte naţionale aşa cum a fost la vremea aceea proiectul unirii”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri