Miniștrii lui Orban și-au publicat averile. Cine este cel mai bogat membru al Cabinetului

Data actualizării: Data publicării:
guvernul-orban-gov
Foto: gov.ro

Premierul Orban a avut un venit mediu de trei mii de lei pe lună înainte de a conduce Executivul! Ludovic Orban și-a publicat azi declarația de avere, în care notează că a încasat bani de la o firmă din Mureș și de la cabinetul avocatului care l-a reprezentat în dosarul de corupție. Și miniștrii cabinetului și-au publicat declarațiile de avere. Printre cei mai bogați miniștri din Cabinet se numără Ion Ștefan, Monica Anisie sau Florin Cîțu.

Premierul Orban notează în declarația de avere o casă în Dobroești, lângă Capitală, o mașină fabricată în 2007 și venituri lunare de puțin peste trei mii de lei încasate de la două societăți, printre care cabinetul de avocatură al lui Doru Trăilă, care l-a apărat în dosarul de corupție în care a fost achitat definitiv, pentru servicii de consultanță tehnică. Premierul nu are bani în conturi, nici economii, dar nici datorii.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, deţine un apartament, o casă de vacanţă, trei autoturisme şi două terenuri, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Guvernului. 

Monica Anisie are, conform declaraţiei de avere, carduri de credit la Banca Transilvania - unul de 20.000 de lei, iar altul de 5.800 de lei. Datoriile la aceeaşi bancă însumează 190.000 de lei.

Citiți și: 
Ludovic Orban povestește cum a trăit cu 3.000 de lei pe lună

Anul trecut, Anisie a avut venituri de peste 70.000 de lei din salarii (ca profesor CNTV şi la Şcoala Fridolin, ca inspector în Ministerul Educaţiei, consilier la cabinet parlamentar şi Administraţia Prezidenţială). Şi a avut venit din arendă - 600 de lei.

Vicepremierul Turcan își evaluează colecția de bijuterii la 12 mii de euro, iar sumele pe care le are în conturi împreună cu soțul său se ridică la 352.000 de lei și 200.000 de euro.

Ministrul Finanțelor are un apartament și o casă, un cont în care are 350 de mii de euro, mare parte obținuți din vânzarea unui imobil, și un credit de 300 de mii de euro. Anul trecut, a acordat unei persoane fizice un împrumut de 36 de mii de euro.

În declarația de avere a ministrului de Interne ne-a atras atenția că Marcel Vela preferă să își țină cea mai mare parte a economiilor în numerar - cam jumătate de milion de lei. Vela mai declară și un album papal în valoare de șase mii de euro.

Ministrul Tineretului are cea mai modestă declarație de avere

Ministrul Dezvoltării, despre locuința căruia s-a discutat aprins înainte de învestirea Executivului, are mai multe terenuri cu o suprafață totală de peste 10 mii de metri pătrați și sume importante din dividende de la mai multe societăți - aproximativ șase milioane de lei, însă banii nu au fost ridicați, conform declarației de avere.

Cătălin Predoiu a obținut o sumă importantă din avocatură, peste jumătate de milion de lei. Anul acesta și-a cumpărat o mașină și declară bijuterii, ceasuri și tablouri în valoare de 15 mii de euro.

Ministrul Tineretului are cu siguranță cea mai modestă declarație de avere, în care notează doar un autoturism cumpărat acum cinci ani și datorii de 240.000 de lei

Ministrul Sănătății și-a completat pentru prima oară declarația de avere, vine din domeniul medical și universitar. Anul trecut a câștigat 790 de mii de lei de la spitalul privat pe care l-a condus și de la Universitatea din Sibiu. Are un apartament și trei case, două mașini și o motocicletă.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri