Ministrul Apelor a demisionat

Data actualizării: Data publicării:
doina pana_govro

Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor, își depune mandatul, potrivit Digi24, care citează un comunicat al Guvernului. Motivul ar fi starea de sănătate.

doina pana_govro
Sursă foto: gov.ro

ACTUALIZARE 18.25. Liviu Dragnea anunţă că succesorul Doinei Pană la Ministerul Apelor şi Pădurilor urmează să fie stabilit zilele următoare, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Într-un mesaj postat pe Facebook, liderul PSD îi mulţumeşte Doinei Pană pentru activitatea din Guvern. El o laudă pe aceasta pentru Radarul pădurilor şi Codul silvic.

Demisia a fost înaintată premierului Mihai Tudose miercuri.


Textul demisiei Doinei Pana, așa cum a fost el comunicat de Guvern:

„Prin prezenta, vă aduc la cunoștință faptul că starea mea de sănătate nu-mi mai permite continuarea activității în calitate de ministru.

Prin urmare, vă prezint demisia mea din calitatea de ministru în cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor, pe motiv de sănătate. 

Apreciez conlucrarea deosebit de fructuoasă pe care am avut-o și vă asigur de întregul meu sprijin pentru îndeplinirea programului de guvernare, din calitatea mea de parlamentar”.

Doina Pană și-a însoțit cererea de demisie de un scurt raport de activitate pentru mandatul 30 iunie 2017 - 3 ianuarie 2018.

La finalul lunii decembrie, ministrul demisionar al Apelor a fost la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, unde medicii au confirmat că suferea de pneumonie. Doina Pană s-a plâns cadrelor medicale de la Institut că are o stare de sănătate care nu-i permite să lucreze la capacitate normală și că se simte surmenată de nivelul foarte mare de lucru de la minister și din Guvern.

Doina Pană este ministru de la începutul mandatului Cabinetului Tudose, sfârşitul lunii iunie 2017. În perioada 4 martie - 13 decembrie 2014, ea a mai fost ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură în Guvernul Ponta.

Doina Pană, în vârstă de 60 de ani, este şi deputat, precum şi vicepreşedinte al PSD.

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a declarat, pentru Digi24, că știa de intenția Doinei Pană de a pleca din Guvern. „Eu știam de lucrul acesta. Am avut o discuție cu domnia sa înainte de sărbători, când în Parlament erau dezbaterile la buget, și luase deja această decizie. Sincer îmi pare rău, pentru că la Ministerul Apelor și Pădurilor a făcut niște lucruri foarte importante”, a declarat Andronescu.

Întrebată dacă are cunoștință despre persoana care îi va lua locul Doinei Pană în echipa Mihai Tudose, senatoarea PSD a răspuns: „Variante categoric sunt și nu-mi fac griji din acest punct de vedere. Și fac această apreciere cunoscând resursele pe care le are PSD”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri