Ministrul Daea, de Paște: Te întâlneşti cu mielul, te întâlneşti cu evenimentul

Data publicării:
petre daea

Miniştrii sunt ceva mai blânzi în această perioadă. Împart sarcini mai degrabă în... bucătărie. Ori le primesc, după caz. Unii robotesc, alţii se feresc să calce pe acolo şi recunosc ca stangaci.

Ministrul Turismului a vrut să îl prindă sărbătorile acasă la Sibiu, cu familia. Mai ales că mâine este şi ziua lui: împlineşte 42 de ani. Despre cadouri nu ştie nimic, dar este sigur de meniu şi de programul micii vacanţe.

Bogdan Trif, ministrul Turismului: Drobul de miel, care nu lipseşte niciodată de pe masa noastră de Paşte si cozonac facut de mama și soția. Duminica, atât dimineaţa, cât si seara o să fim la biserică împreună cu toată familia și cu prietenii.

Ministrul Apărării profită şi el de zilele libere ca să stea mai mult cu familia. Ţine la tradiţiile de Paşte şi nu se dă în lături că dea o mână de ajutor în bucătărie.

Gabriel Leş, ministrul Apărării: Mă vedeți că nu sunt unul foarte nemâncat, la cum ma poziţionez. Nu pot să spun că sunt foarte lipit de mâncărurile astea pe bază de miel, dar mănânc umplutură de miel. Ceea ce pregătesc totuşi este hreanul, care îl fac de mână acasă pentru că îmi place foarte mult.

Iar pentru cine avea îndoieli, oaia nu lipeşte din meniul unui ministru care a făcut-o celebră.

Petre Daea, ministrul Agriculturii: Fără planuri, mă întâlnesc cu Paștele pur și simplui. Mă întâlnesc cu această sărbătoare acasă la mine, mă întâmpină, o întâmpin cum ştiu. Te întâlneşti cu mielul, te întâlneşti cu evenimentul. (Reporter: Ce gătiţi bun de Paşte?) Şi mielul si mama mielului, oaia nu trebuie să lipsească.

Ministrul Educaţiei a muncit mult pentru familie. Iar în bucătărie a folosit şi alte cunoştinţe în afară de cele culinare.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei: Eu fiind chimistă, mai întotdeauna povestea cu reţetele niciodată nu le repet identic, găsesc de fiecare dată să adaug sau să scot ceva, în plus şi în funcţie de ce am în bucătărie. Îmi place de Paşti sa fac puţin stufat si puţină friptura de miel.

În schimb, ministrul Muncii nu vrea să trudească în bucătărie. Îi lasă locul soţiei, care îi ştie preferinţele.

Marius Budăi, ministrul Muncii: O salată de boeuf, ouă umplute, o friptură de miel şi combinată pentru cine nu serveşte friptură de miel şi, evident, sarmale. Eu nu gătesc foarte mult, am două mâini stângi în bucătărie şi nu mă lasă soţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri