Motanul nostru de la Londra. Ferdinand a intrat în lumea celebrilor Larry și Palmerston

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
larry, palmerston si ferdinand

Ambasada României la Londra a adoptat tradiția britanică a instituțiilor publice care sunt reprezentate la nivel de imagine de pisici celebre, pe care le urmăresc fotografii celor mai faimoase publicații pentru a le imortaliza, și care sunt subiecte ale unor relatări spumoase despre lupte epice între motanul de la Downing Street 10, sediul Guvernului, și motanul de la Whitehall, sediul Ministerului de Externe. 

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, el însuși un mare iubitor de pisici, a decis ca instituția să adopte un pisoi de la cel mai mare adăpost de animale din Londra. Pisoiul a devenit răsfățatul diplomaților români aflați în misiune în Regatul Unit, dar și o sursă de îngrijorare zilnică, a povestit Dan Mihalache pentru Digi24.ro.

”Ferdinand pleacă noaptea și vine dimineața cu răni, uneori bătut, a venit o dată și cu lăbuțele arse, și trebuie să îl ducem la veterinar. Am încercat să ne dăm seama unde se duce, pentru că este amuzant, vecinii noștri sunt ambasada Israelului și cînd mă întâlnesc cu ambasadorul, care este prietenul meu, îl întreb dacă pisoiul a venit la ei și ce i-au făcut de a venit așa smotocit, și ne amuzăm pe tema asta”, a povestit Mihalache. 

Pisicile politice ale britanicilor sunt celebre, au pagini personale pe Twitter și emit zilnic postări amuzante, inclusiv despre stăpânii lor. Larry este motanul celebru al Guvernului și trăiește in Downing Street 10, iar Palmerston este motanul la fel de celebru al Ministerului de Externe al Regatului Unit. 

În ultimele luni, cei doi motani au ironizat zilnic eșecurile Cabinetului condus de Theresa May și ale Parlamentului britanic de a lua o decizie în privința Brexitului. "Fără un guvern funcțional și cu senzația unui haos inevitabil, există o singură soluție pentru Brexit: un guvern de uniune națională format de mine și de Larry. Dacă ne putem lăsa în urmă diferențele de opinie, să vindecăm această țară divizată va fi o nebunie", a postat motanul diplomației britanice pe Twitter.

 

"Dacă Brexit ar fi o pisică...", a postat și Larry opinia lui

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri