Motivul pentru care USL a decis ca referendumul și europarlamentarele să fie în aceeași zi

Data publicării:
scutaru

George Scutaru / Foto: scutaru.ro

George Scutaru a precizat că prin forma revizuită a Constituției se precizează mai clar atribuțiile instituțiilor statului.

„În ciuda criticilor venite din partea membrilor opoziției și a celor din anturajul lui Traian Băsescu, forma revizuită a Constituției reprezintă o îmbunătățire a actualului text. Astfel, prin modificările aduse legii fundamentale, nu se reduc atribuțiile președintelui, ci se stabilesc mai clar atribuțiile instituțiilor statului. În acest fel, se vor exclude interpretări abuzive cum, din păcate, au avut loc până acum”, spune George Scutaru, într-un comunicat.

„În urma consultărilor de la nivelul USL, s-a decis ca referendumul privind modificarea Constituției să aibă loc odată cu alegerile europarlamentare, pe parcursul a două zile. Principalul motiv pentru această alegere este întrunirea cvorumului de 50% stabilit de actuala lege, rămasă în vigoare ca urmare a manevrelor lui Traian Băsescu”, afirmă George Scutaru.

De asemenea, deputatul liberal a precizat că „prin comasarea referendumului pentru revizuirea Constituției cu alegerile europarlamentare, nu este încălcată nicio procedură europeană, așa cum au arătat și oficialii europeni”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri