Sari la conținut

Noua moțiune PNL va fi dezbătută și votată miercuri în plenul Camerei Deputaților

 

Foto: Mediafax

Actualizare 16.30. Moţiunea simplă pe fondurile europene iniţiată de PNL va fi dezbătută, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor. „Moţiunea simplă iniţiată de opoziţie pe fonduri europene va fi dezbătută, miercuri, de la ora 14,00, în plenul Camerei, iar votul asupra ei va fi dat la ora 16,00”, a precizat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD Victor Ponta a susţinut, în debutul şedinţei BPN, referindu-se la moţiunea simplă depusă de PNL pe tema absorbţiei fondurilor europene, că „scandalul non-stop” făcut de liberali poate avea ca efect negativ, la Bruxelles, oprirea fondurilor europene.

Există un singur efect negativ: scandalul non-stop făcut de PDL-PNL, la Bruxelles poate să ducă la ideea că românii acolo se ceartă, e rău că le-am dat fonduri europene, mai bine le oprim din nou, cum le opriseră în 2011”, a spus Ponta.

El a arătat că moţiunea PNL este „demagogică”, în condiţiile în care gradul de absorbţie a crescut în guvernarea comună cu PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni că depunerea unei moţiuni simple pe fondurile europene, un drept constituţional al parlamentarilor, nu poate fi calificată drept „o formă de scandal”.

Eu nu aş califica depunerea unei moţiuni de către PNL ca o formă de scandal, este un drept constituţional, şi mai ales este o necesitate să discutăm la nivelul Parlamentului despre ce mai poate fi făcut pentru a maximiza absorbţia fondurilor europene pe exerciţiul 2007-2013, şi mai ales despre ce trebuie făcut pentru a nu repeta greşelile pe care le-am făcut în primul exerciţiu bugetar, respectiv în exerciţiul 2014 – 2020. De altfel, moţiunea noastră exact asta urmăreşte, şi anume, într-o dezbatere parlamentară ministrul Fondurilor europene, împreună cu parlamentarii, să contureze nişte soluţii astfel încât să nu mai ajungem în situaţia în care se găseşte astăzi premierul Ponta, care să se laude că avem un grad de absorbţie de 55%”, a afirmat Orban.


 

Foto Facebook

Deputatul PNL Raluca Turcan anunță, pe pagina de Facebook, că liberalii au depus moțiunea simplă „Fondurile europene în guvernarea PSD – între Făt-Frumos şi Fata Morgana”, vizat fiind ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. 

„PNL a depus o moțiune simplă pe tema situației dezastruoase a absorbției fondurilor europene.

România este, în prezent, codaşa Uniunii Europene în accesarea fondurilor nerambursabile. Moţiunea simplă „Fondurile europene în guvernarea PSD – între Făt-Frumos şi Fata Morgana” trage un semnal de alarmă. Lipsa unei strategii coerente și a unei legislaţii funcţionale pune în pericol atragerea integrală a alocărilor financiare ce ne revin în exerciţiul financiar 2014-2020”, a scris Turcan pe Facebook.

 
Citiți și: PNL depune o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii, Rovana Plumb