Opoziția critică „abuzul” Jandarmeriei de la Topoloveni. Senator USR: Vremea statului polițienesc

Data actualizării: Data publicării:
protest-anti-psd-topoloveni-arges
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Opoziția critică gestul Jandarmeriei de a ridica mai mulți protestatari, vineri, la Topoloveni, cu ocazia unui miting electoral la care a participat președintele PSD Liviu Dragnea. USR Argeș a anunțat că le va oferi asistență juridică gratuit celor „abuzați”.

dan-lungu-usr-fb
Foto: facebook.com/senatordanlungu/

Senatorul USR Dan Lungu afirmă, distribuind imaginile cu protestatarii ridicați de jandarmi la Topoloveni fără explicații, că este „vremea statului polițienesc”.

„Jandarmii i-au luat cu duba pe toți protestatarii care manifestau la Topoloveni în timpul unei vizite electorale a lui Liviu Dragnea. Printre cei ridicați de jandarmi se numără și un corespondent Rezistența TV”, adaugă parlamentarul.

La fel a reacționat și Rareș Bogdan, candidat PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai: „Vor fi ținuți în dube până se termină vizita lui Dragnea. Incredibil!!!”

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că ministrul de interne, Carmen Dan, „curăță de protestatari pentru tătucul Dragnea”.

„Asta este oferta PSD pentru România anului 2019, protestatari “încărcați” în dubele “miliției” pentru că au îndrăznit să le spună că nu îi mai vor. Ceea ce vedem acum din partea acestei guvernări represive nu este demonstrație de forță. Este agonia unui dictator și a camarilei care-l înconjoară. Le spun de acum să își pregătească elicopterul pentru că pe 26 mai îi vom bate în alegeri și vom pune capăt acestei dictaturi”, mai spune președintele liberalilor.

La rândul său, deputatul USR de Argeș Ionuț Moșteanu a anunțat că manifestanții anti-PSD vor primit asistență gratuită.

„Un nou abuz al Jandarmeriei! Jandarmii lui Carmen Dan i-au urcat în dubă pe cei care protestau PAȘNIC la vizita lui Dragnea. E un abuz! Era suficient să stea lângă ei. Erau câțiva oameni cu un banner; acum sunt ținuți la poliție până pleacă Dragnea. O rușine pentru uniforma pe care o poartă. Dar după episodul 10 august nu ne mai miră nimic. Haideți oameni buni la vot să scăpăm de ăștia! Altfel ajungem ca în Coreea de Nord. USR Argeș e gata să le ofere asistență juridică celor care au fost abuzați de jandarmi la Topoloveni. România este stat de drept și astfel de abuzuri nu trebuie să rămână nepedepsite”, spune deputatul USR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri