Orban, despre CNCD: O instituție cotropită de PSD care este capabil să facă orice compromis împotriva interesului României

Data actualizării: Data publicării:
180510_PROTEST_CNCD_ACTIVEWATCH_13_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
CNCD. Sursa foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat că este „stupefiat” de decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) prin care președintele Klaus IOhannis a fost amendat și spune că CNCD este „cotropit politic”, iar Iohannis - „o victimă”, care „a apărat” Constituția.

Ludovic Orban, prim-ministrul României: Am rămas stupefiat de decizia de astăzi a așa-zisului CNCD – Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

O majoritate PSD-UDMR a luat o decizie care nu are nicio legătură cu legea și cu regimul sancționatoriu pentru discriminare.

Președintele României este victima unei decizii pur politice care arată clar că toate instituțiile care sunt cotropite de PSD iau decizii împotriva Constituției și împotriva legii.

Practic, președintele României a fost sancționat, nu pentru că a făcut vreo discriminare, ci a fost sancționat pentru că acționat în spiritul Constituției, apărând un principiu constituțional, principiul integrității, și pentru că a demascat o politică constantă de complicitate a PSD, care, pentru a-și atrage sprijinul UDMR a făcut o serie de compromisuri inacceptabile, votând acte normative în repetate rânduri, cum sunt actele normative prin care practic se instituia obligativitatea utilizării limbilor minorităților peste tot, lăsând să treacă prin adoptare tacită un proiect de lege privind declararea autonomiei așa-zisului ținut secuiesc.

Toate aceste acțiuni ale PSD-ului au arătat în ultimii 3 ani că PSD nu apără interesul României, că PSD, pentru a rămâne la putere, a fost capabil să facă orice compromis împotriva interesului României.

Cum altfel ar putea fi calificate cedarea la o presiune care a fost pusă în cadrul procedurii de aderare la OECD? Au acceptat condiții care au fost puse de un stat - care nu au nicio legătură cu diplomația și care încarcă suveranitatea României invocând acest pretext că urmăresc îndepărtarea unei eventuale exercitări a dreptului de veto în cursul procesului de aderare a României la OECD.

Nu mai vorbesc de alte și alte înțelegeri departe de ochii publicului care s-au văzut în declarațiile unor oficiali maghiari cum a fost, de exemplu, declarația că tot gazul care va fi extras din Marea Neagră va fi achiziționat de un stat vecin. Ca și cum gazul respectiv ar fi fost o resursă aflată la dispoziția altui stat, decât la dispoziția României.

Condamn energic acest comportament neconstituțional, ilegal și împotriva interesului național al unor reprezentanți ai PSD care dețin majoritatea și care au călcat în picioare legea și au transformat o instituție a statului român, care trebuie să apere drepturile cetățenilor, într-o instituție aflată la cheremul PSD și care ia decizii în funcție de coloratura politică a celor care se află în structura de conducere a instituției.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai...
Digi FM
Iubire și flori pentru Celine Dion, la Paris. Fani din toată lumea au așteptat-o la hotel, ea, emoționată de...
Pro FM
Bebe Rexha, pozată de paparazzi în costum de baie, în Mykonos. Ce poze a pus ea pe Instagram
Film Now
Josh Hartnett, despre sfatul „inutil” pe care l-a primit de la colegul din „Oppenheimer”, Mat Damon...
Adevarul
Motivul pentru care Donald Trump refuză o dezbatere faţă în faţă cu Kamala Harris
Newsweek
România lansează la apă o navă de logistică pentru un grup de luptă al Olandei. Costă 375.000.000 €
Digi FM
Radu Ștefan Bănică și-a găsit mașina vandalizată: „Am văzut că e înclinată într-o parte, a fost un cuțit...
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei...
Digi Animal World
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii
Film Now
Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă...
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein a fost transferat din închisoare în spital. Producătorul de la Hollywood are COVID-19 şi...