Orban, despre ministrul Sănătății: "Operează sâmbăta și duminica în loc să se ducă în vacanțe. Nu există un conflict de interese"

Data publicării:
ludovic-orban-declaratii

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că ministrul Sănătăţii, Victor Costache, operează sâmbăta şi duminica la cererea pacienţilor şi că nu se află în conflict de interese, aşa cum a relatat presa centrală, potrivit Agerpres.

Premierul a menţionat că ştia că ministrul Sănătăţii operează la un spital privat.

"Domnul ministru al Sănătăţii operează sâmbăta şi duminica, în loc să se ducă în vacanţe, să se ducă la munte să îşi petreacă timpul, operează, pentru că este un doctor renumit, este un medic care este căutat de pacienţi, pacienţii care sunt operaţi de el îşi exprimă în mod expres solicitarea de a fi operaţi de Victor Costache. Evident că pentru a putea opera era necesar un contract, contractul în schimb e la o sumă minimă... Nu putea să opereze fără să fie angajat", a spus Orban după ce a participat la reuniunea conducerii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România.

El a susţinut că ministrul Sănătăţii nu este în conflict de interese.

"Domnul ministru a consultat ANI, din ceea ce ştiu eu, şi a existat un răspuns că nu există un conflict de interese. Dacă ar fi existat un conflict, cel mai probabil ar fi fost declarat până astăzi. Nu văd niciun fel de conflict între poziţia de ministru pe care o are şi faptul că el operează în continuare ca medic. (...) Până când ANI nu se pronunţă în acest sens (că este conflict de interese - n.r.), situaţia în care se găseşte domnul ministru este cât se poate de normală", a mai spus acesta.

Orban a adăugat că Victor Costache, prin iniţiativele pe care le-a avut până acum ca ministru al Sănătăţii, a rezolvat "lucruri care trebuiau rezolvate de mult".

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri