Orban vrea liberalii din ALDE în PNL: Îi sugerez lui Tăriceanu să se înscrie în PSD

Data actualizării: Data publicării:
orban
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a sugerat vineri liderului ALDE Călin Popescu-Tăriceanu să se înscrie în PSD și să îi lase pe liberali să vină la PNL, afirmând că, în ultima vreme, acesta este lipit ca marca de scrisoare de Liviu Dragnea.

orban
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„E puțin probabil ca Tăriceanu să se dezlipească de Dragnea. Văd că în ultima vreme este lipit ca marca de scrisoare de Dragnea, așa cum era lipit și când era Ponta la putere în PSD. Îi sugerez domnului Tăriceanu să se înscrie direct în PSD și să-i lase pe liberali să vină la PNL, a afirmat Orban, într-o conferință de presă susținută la Iași.

Ludovic Orban a declarat că pentru a putea construi o majoritate parlamentară în jurul PNL este nevoie de susţinerea a cel puţin jumătate dintre parlamentarii ALDE.

Liderul PNL a afirmat că negocierile cu alte partide se vor purta până luni la prânz, când este programată reuniunea Biroului Executiv al PNL.

„Nu vă pot da un calendar al negocierilor. Sunt discuţii pe care le-am început, altele pe care le-am stabilit, dar nu sunt discuţii care să fie publice. Voi negocia şi cu reprezentanţi ai PMP, nu cu Traian Băsescu, a mai spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a recunoscut că există mari dificultăţi de a construi o majoritate parlamentară în jurul PNL. Orban a spus că nu va accepta condiţiile pe care le-a pus UDMR celor de la PSD înaintea votului la moţiunea de cenzură.

„Sunt foarte mari dificultăţi de construire a unei noi majorităţi în jurul PNL. Nu neg, de altfel nici nu avem azi garanţia că putem construi această majoritate parlamentară. Dacă UDMR vine şi ne pune condiţiile pe care i le-a pus lui Dragnea ca să voteze moţiunea, nu acceptăm niciodată. Închidem discuţia încă de la început, a mai afirmat Ludovic Orban.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri