PDL îşi face guvern din umbră

Data publicării:
predoiu mediafax-1

Vasile Blaga a precizat recent că guvernul alternativă al PDL va fi constituit în această toamnă şi că de pregătirea lui se ocupă prim-vicepreşedintele partidului Cătălin Predoiu. Constituirea guvernului din umbră al PDL a reprezentat şi un motiv de dispută între Vasile Blaga şi europarlamentarul Cristian Preda, care dorea ca acest lucru să se producă mai rapid. Preda este în prezent suspendat din partid.

În privinţa alegerilor europarlamentare, Blaga a anunţat că lista candidaţilor va fi întocmită pe baza activităţii duse în partid. El a spus că Monica Macovei şi-a depus solicitarea de a candida pentru un nou mandat de europarlamentar din partea partidului, neprecizând dacă acesta se va afla sau nu pe listă.

Potrivit unor surse din partid, lista este în curs de definitivare, pe primele locuri aflându-se Theodor Stolojan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu. Un alt nume vehiculat pentru această listă este cel al Sulfinei Barbu.

Blaga a precizat, de asemenea, că la partid nu a fost înregistrată nicio cerere din partea europarlamentarului Elena Băsescu de a candida din partea PDL pentru un nou mandat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri