Plângere penală împotriva lui Traian Băsescu. Victor Ponta: Justiția poate trece peste acest moment doar dacă îl sancționează

Data publicării:
Victor Ponta Guvernul Romaniei - gov

Actualizare 13:35: Plângerea penală pe numele lui Traian Băsescu va fi depusă mâine de avocatul Lucian Bolcaș. Anterior, Gabriela Vrânceanu Firea și Victor Ponta au declarat că documentul va fi înregistrat astăzi la Parchet.

Potrivit unor surse, Lucian Bolcaș își serbează astăzi ziua de naștere și este plecat din București. El va ajunge la Parchet General mâine dimineață.


Gabriela Vrânceanu Firea a declarat că avocatul ei a redactat textul plângereii penale și că o va depune astăzi la Parchet.

Două infracțiuni din codul penal: amenințare și șantaj. Mă simt amenințată că s-ar putea să nu-mi găsescu soțul acasă, dacă nu stau în banca mea și nu sunt atentă. Eu am tras concluzia că domnia sa a vrutsă tragă un semnal de alarmă anumitor organe de anchetă pentru ca familia mea să aibă de suferit din cauza faptului că eu fac parte dintr-o comisie de anchetă”, a declarat Gabriela Vrânceanu Firea.

Președintele PSD Victor Ponta a afirmat că el a fost primul care a semnat plângerea.

Nu este un gest al PSD sau al coaliției de guvernare”, a susținut Victor Ponta, care a mai spus că ar fi semnat plângerea și dacă era vorba de un parlamentar PPDD, PNL sau PDL.

A dat o impresie foarte clară că Traian Băsescu controlează justiția. Eu nu cred că este așa”, a punctat premierul.

Justiția din România poate să treacă peste acest moment doar dacă îl sancționează”, a adăugat Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea „mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului”.

„Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri