Planul lui Iohannis: Primul lucru, PSD trebuie înlăturat de la Putere

Data actualizării: Data publicării:
D9FCA449-1FE5-42F8-9FB1-D5555EB976A8

Președintele Klaus Iohannis a participat sâmbătă la Adunarea regională a organizațiilor PNL din Sud-Vest, la Craiova. În discursul susținut în fața liderilor și simpatizanților PNL, președintele a atacat Guvernul PSD despre care a susținut că nu a realizat nimic din programul de guvernare cu care social democrații au câștigat alegerile din 2016. De asemenea, Klaus Iohannis le-a transmis celor prezenți că este pregătit ca alături de PNL să modernizeze România

„PSD a realizat mii de kilometri de autostradă ...cu creionul. PSD, de cand știu eu, promite cu bani europeni acele spitale mari regionale. Aici, în Craiova, cunoașteți adresa acelui spital? Eu nu. Doamna ministru spunea ca vor începe hârtiile în acest an. Vă dați seama ce bătaie de joc? 

M-aș fi bucurat ca în acest an, când începe școala să nu mai fie școli cu toaleta în curte. Dar școli moderne nu avem.
Manuale vor fi, auzi, vor fi. Veșnica replica a PSD-ului: vor fi”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a acuzat PSD că a vrut să scoată România de pe drumul european și a precizat că „a fost pe fază” și a oprit la timp „prostiile pe care au încercat să le facă”. De asemenea, Klaus Iohannis a transmis ce vrea să facă dacă va câștiga al doilea mandat.

„Pe scurt, PSD-ul pentru România a fost și este o catastrofă. Cum am ajuns aici? Cum am ajuns, noi, românii, în această situație? Ei bine, prin alegeri.

PSD a fost cel cu un program care promitea românilor de toate. Au promis marea cu sarea și au realizat...nimic! În schimb au reușit să își înjurubeze neamurile, membrii de partid în multe poziții publice. Oamenii competenți au trebuit să le fac loc acestor incompetenți.
Aproape au reușit să înlature democrația, dar unii s-au opus.

Tot timpul am fost pe fază și am oprit prostiile pe care au încercat să le facă. Am câștigat referendumul împreună cu milioane de români. Asta ne-a arătat ce nu mai vor românii. Fără PSD, România ar fi fost în rând cu celelalte țări europene.

Ce vor românii de fapt? Ei vor PNL. Cine a câștigat acela e chemat. Dar nu este așa de simplu. Urmează alegerile prezindențiale, locale și parlamentare. Eu cred că cel mai bine ar fi să le câștigăm pe toate și să ne apucăm de treabă.”, a declarat Președintele.

Acesta a susținut că este nevoie de un Guvern construit în jurul Partidului Național Liberal. 

„Trebuie să reconstruim ce a stricat PSD- ul. Trebuie să ajungem la o țară normală.
România normală i se cuvine fiecarui român.
Pentru asta trebuie să facem o echipă și cu alte forțe politice care vor o Românie pro-europeană. Dar acest lucru trebuie făcut cu cineva care conduce munca de modernizare. Eu sunt dispus să o fac, dar singur se poate face cât am făcut în ultimii cinci ani.

Dar nu vom lăsa lucrurile așa. Eu știu ce trebuie făcut: primul lucru, PSD trebuie îndepărtat de la putere!

Simplu, mergând la vot. După care va trebui să câștigam alegerile și să formăm un Guvern care lucrează pentru România.

După care ne apucăm de treabă și reconstruim România. Facem România europeană, România modernă, România normală.

Eu, simplu cetățean, îmi doresc o Românie Normală.

Iar această ambiție, dragii mei, această ambiție pe care o am, să mă simt normal la mine, în țara mea, în România, o împărtășesc cu zeci, cu sute, cu milioane de români, fiindcă noi, în țara noastră, dorim ce este mai bine pentru copiii noștri.

Dorim o viață normală și vă spun tuturor: acesta nu este un vis care nu poate fi dus la îndeplinire. Acesta este un proiect politic, acesta este proiectul meu politic, acesta este proiectul politic al unei întregi generații.

Și acest proiect îl vom realiza împreună!”, a mai declarat Președintele. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri