Sari la conținut

PNL contestă la Curtea Constituțională procedura în cazul Şova

Foto: Mediafax

Vom depune contestaţie pentru că nu este normal să se reinterpreteze rezultatul votului din 25 martie. Din păcate, conştiinţa senatorilor PSD s-a modificat de pe 25 martie până pe 2 iunie. Atunci mai mulţi au votat pentru această cerere, acum mai puţini, dar, după cum aţi văzut, au votat şi în alte grupuri, nu numai de la PNL”, a declarat senatorul liberal Mario Oprea, după terminarea şedinţei în plen.

Oprea a mai spus că depunerea contestaţiei „se va desfăşura rapid. Vom strânge semnăturile necesare şi, în acel moment, o vom depune”, a menţionat el.

Rezultatul votului nu poate fi contestat, dar procedura în sine, aşa cum s-a spus astăzi în plen nu era aceasta cea care trebuia urmată, anume să se reia un vot ce deja fusese dat. Niciodată nu s-a reluat votul. Din acest moment am creat un precedent, creăm un haos în Senat, de câte ori cineva va dori reluarea votului o va putea face pentru că va invoca exemplul de astăzi, când s-a reluat votul, pe motiv că plenul este suveran”, a declarat senatorul liberal.

„Curtea Constituţională va decide dacă acest lucru respectă prevederile constituţionale. Noi suntem convinşi că a fost acel vot care le convenea”, a mai spus Oprea.

Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, fiind înregistrate 66 de voturi „pentru” şi 72 „împotrivă”.

Anterior votului din plenul Senatului, senatorul Mario Oprea a precizat că votul în cazul Şova s-a dat pe 25 martie, iar motivarea Curţii Constituţionale nu se referă la votul dat atunci.

Şi preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a anunţat în timpul dezbaterilor din plen că PNL va contesta procedura la Curtea Constituțională.

Pe aceeași temă