PNL îl acuză pe şeful AEP că politizează instituţia prin demiteri politice. Reacţia lui Mituleţu

Robert Kiss Data publicării:
Presedintele AEP este acuzat de PNL ca politizeaza institutia
INQUAM Photos/George Călin

Partidul Naţional Liberal îl acuză pe preşedintele AEP, Constantin Mituleţu Buică de politizarea instituţiei pe care o conduce. Liberalii susţin că Mituleţu a demis doi directori pentru că nu au simpatii politice faţă de PSD. „Nu are treabă cu politizarea instituţiei, i-am demis pentru managementul defectuos.”, a declarat Constantin Mituleţu pentru Digi24.ro.

Preşedintele AEP a propus destituirea a doi directori din cadrul Autorităţii deoarece Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV) folosit la alegerile din 26 mai este necertificat. Acesta a cerut un audit intern şi a transmis Parlamentului propunerea de destituire a lui Gabriel Săucă, director general al Direcţiei de Coordonare a Sistemului Informaţional Electoral Naţional şi a lui Cristian Petraru, şeful departamentului de Organizare a Proceselor Electorale.

„Este strigător la cer faptul că directori din cadrul AEP sunt demiși pe bandă rulantă doar pentru că nu au simpatii politice față de PSD, având un comportament apolitic, așa cum este firesc și cum, de altfel, le impune legea. În locul acestora sunt aduse în personalul AEP persoane fidele politic șefului instituției și promovate, ulterior, pe funcții de conducere.”, acuză Partidul Naţional Liberal.

Până va fi aprobată de Parlament destituirea celor doi directori, aceştia au fost trecuţi pe funcţii de execuţie, precizează şeful AEP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri