Ponta: A fost o neînţelegere cu Antonescu, credea că vorbesc despre altă comisie

Data publicării:
Victor Ponta Crin Antonescu la reuniunea tinerilor USL Constanta - Sursa foto Facebook Victor Ponta-4

„Am vorbit cu domnul Antonescu la telefon luni, era și Daniel Constantin, luni, am discutat despre comisii de anchetă. Astăzi ne-am lămurit că eu am vorbit de comisia mare, iar domnul Antonescu a înțeles că era vorba de cea de la Senat pentru care a și votat”, a explicat premierul.

Comisia de anchetă pentru terenul familiei Băsescu a produs noi tensiuni între PNL şi PSD. Practic, cele două părţi se acuză reciproc de minciună. În acest context a avut loc o întâlnire între Crin Antonescu și Victor Ponta.

Înainte de întâlnirea celor doi de miercuri seara, Victor Ponta le spusese jurnaliștilor că l-a sunat pe Crin Antonescu pentru a discuta despre această comisie de anchetă și că liderul liberalilor și-a dat acordul. Crin Antonescu a declarat însă pentru gandul.info că nu a avut loc o astfel de discuție.

Social-democraţii insistă pe existenţa unui acord cu liberalii şi spun că la discuţia pe această temă au participat miniştrii liberali Daniel Chiţoiu, Radu Stroe şi Mariana Câmpeanu. Discuțiile privind comisia s-au purtat, ieri, în biroul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Acesta a declarat, miercuri, că partenerii liberali s-au răzgândit de pe o zi pe alta.

Victor Ponta a subliniat însă, miercuri seara, în două rânduri, că liderul liberal Crin Antonescu nu a ajuns la întâlnirea din biroul lui Valeriu Zgonea, iar dacă ar fi ajuns, ar fi fost evitată neînțelegerea generată de comunicarea la telefon.

Pe de altă parte, Victor Ponta a declarat că liberalii vor lua o decizie joi și, întrebat de ziariști, a recunoscut că liderul liberal nu i-a spus nici dacă e de acord, nici dacă nu e de acord cu comisia.

Întrebat dacă USL se rupe, social-democratul a negat, iar în privința armoniei din alianță a comentat că „USL funcționează”.

Urmăriți declarațiile complete ale premierului în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri