Ponta: „Guvernul Dăncilă/Dragnea a terminat banii de la bănci şi de la oameni. Acum ia banii copiilor”

Data publicării:
20170618_PARLAMENT_ponta_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Victor Ponta critică, într-o postare pe Facebook, contul individual de economii pentru copii instituit de Guvern, remarcând faptul că banii depuşi în aceste conturi nu pot fi retraşi de titular decât la împlinirea vârstei de 18 ani, iar până atunci banii „sunt ai lui Dragnea, Dăncilă, Valcov”. El adresează ironic părinţilor rugămintea de a fi vigilienţi şi de a-şi proteja copiii, pentru că „a apărut în România un nou hoţ periculos: Guvernul Dragnea/Dăncilă”.

„Îi rog pe toţi părinţii să fie vigilienti şi să îşi protejeze copiii. A apărut în România un nou hoţ periculos: Guvernul Dragnea/Dăncilă!  Ticăloşia bate un nou record! Guvernul Dăncilă/Dragnea a terminat banii de la bănci şi de la oameni-acum ia banii copiilor noştri!”, îşi începe Ponta postarea.

El relatează că a citit textul ordonanţei privind implementarea Programului Guvernamental “Contul individual de economii Junior” , că a văzut că toţi copiii vor avea un cont deschis la Trezorerie unde părinţii pot depune bani, iar Guvernul garantează o dobândă bună şi o primă de la buget proporţională cu suma depusă.

„Am zis: în sfârşit o idee frumoasă-să îi felicit! Noroc însă că am mai citit o data textul şi am descoperit “Diavolul” ascuns în articolul 6 din Ordonanţa (nu ştiu dacă Diavolul este Vâlcov sau Teodorovici, însă e de un cinism şi ticăloşie fără precedent)”, scrie fostul premier, făcând referire la prevederile articolului 6 din actul normativ, conform căruia „sumele existenţe în contul individual de economii Junior NU pot fi retrase până la împlinirea vârstei de 18 ani de către titular”.

„Wow - deci Guvernul vă ia banii copiilor azi şi o să îi dea înapoi când face copilul 18 ani - până atunci banii dvs nu mai sunt ai dvs , sunt ai lui Dragnea, Dăncilă, Vâlcov şamd!”, este concluzia lui Victor Ponta.

Prin comparaţie, el subliniază că „dacă depui banii la orice bancă poţi să îi retragi în orice moment (eventual pierzi dobândă dacă sunt într-un depozit) / dacă îi depui la Guvern nu îi mai primeşti decât la vârsta de 18 ani a copilului”, „spre deosebire de bănci, Guvernul nu are nicio obligaţie să îţi spună ce face cu banii tăi, nici de unde o să-i returneze”.

„Dacă Guvernul ar folosi acei bani doar pentru programe de educaţie şi sociale pentru copii tot ar fi ceva-dar banii se duc la Buget că să astupe găurile actuale. Această escrocherie uriaşă înseamnă o nouă datorie pe care tot noi trebuie să o returnăm peste 18/17/16 ani-adică Dăncilă cheltuie azi şi noi plătim peste un număr de ani. Îi rog pe toţi părinţii să fie vigilienti şi să îşi protejeze copiii - a apărut în România un nou hoţ periculos: Guvernul Dragnea / Dăncilă !”, conchide fostul premier.

Programul guvernamental "gROwth - Contul individual de economii Junior" care are ca obiect înfiinţarea unui cont special de economisire sub formă de depozit şi care se adresează oricărui copil, cetăţean român, care nu a împlinit vârsta de 18 ani a fost instituit joi de Executiv, urmând ca, din 2019, titularii de cont să beneficieze de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la vârsta de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în anul respectiv în cont să fie de minim 1.200 lei. În cazul copiilor ocrotiţi prin serviciile publice specializate, şi suma de 1.200 de lei va fi suportată de la buget.

„La împlinirea vârstei de 18 ani titularul contului, reprezentantul legal al acestuia sau succesorul legal al minorului, în anumite condiţii, poate efectua retragerea totală a sumelor din cont. Sumele existente în contul individual de economii Junior pot fi retrase până la împlinirea de către titular a vârstei de 18 ani, în cazul unor situaţii descrise expres în actul normativ (cazurile unor boli grave)”, menţionează Guvernul.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pe câți bani cântă la nunți Irina Loghin, în 2024! Suma nu este deloc mică, de ce cere atât
Digi FM
A plecat din țară în urmă cu 20 de ani, iar acum vrea să se întoarcă acasă. Mesajul unei românce a devenit...
Pro FM
Nicki Minaj a fost arestată pentru posesie de droguri în Amsterdam. Cum a explicat artista incidentul pe care...
Film Now
Jane Fonda, fermecătoare la Festivalul de Film de la Cannes. După defilarea pe covorul roșu, actrița de 86 de...
Adevarul
Cum răspund ucrainenii noii legi a mobilizării: „Aș alege străinătatea, aș da mită. Viața mea este pe primul...
Newsweek
Maghiarii dau năvală să cumpere din România. „Până și produsele ungurești sunt mai ieftine la Arad"
Digi FM
Nadia Comăneci, declarații despre cum i-a schimbat viața gimnastica: „Sportul mi-a dat o voce pe când aveam...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină...
UTV
(VIDEO) Travis Scott si iubitul lui Cher au fost implicati intr-o bataie la petrecerea de dupa Cannes 2024