MAE şi Ambasada SUA, despre fotografia în care H. Klemm ţine steagul secuiesc

Data actualizării: Data publicării:
14311338_478196692304844_1128242586142638649_o

O fotografie în care ambasadorul SUA, Hans Klemm, apare ţinând în mână steagul Ţinutului Secuiesc, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Arpad Antal, şi alţi doi oficiali locali, a fost postată pe Facebook de edil. Episodul s-a petrecut în timpul vizitei lui Hans Klemm în judeţul Covasna. Ambasada SUA a emis un punct de vedere, iar MAE transmite că s-au purtat discuţii cu partea americană.

14311338_478196692304844_1128242586142638649_o

Sursa foto: contul de Facebook al lui Arpad Antal

UPDATE. În mesajul ataşat fotografiei, Arpad Antal susţine că steagul, care ”a devenit şi simbolul lipsei de respect a autorităţilor faţă de comunitatea secuiască”, i-a fost făcut cadou ambasadorului american.

„Ambasadorul Hans Klemm este Ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii româneşti. În calitate de aliat şi partener strategic al României, Statele Unite sprijină şi aplaudă democraţia din România şi eforturile României de a-şi consolida instituţiile democratice prin participarea deplină şi egală a tuturor segmentelor societăţii”, a explicat, miercuri, Ambasada SUA, ca răspuns la întrebările adresate de presă.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a comunicat că au existat discuţii cu partea americană pe acest subiect. 

„Vizita ambasadorului Hans Klemm în teritoriu se înscrie în atribuțiile curente ale ambasadelor de a se documenta la fața locului cu privire la realitățile din statul de reședință și de a avea un dialog cu autoritățile locale. Suntem convinși că asemenea vizite generează o reprezentare adecvată a realităților din România în ceea ce privește drepturile de care se bucură persoanele aparținând minorităților naționale și modelul de interculturalitate promovat de România, care corespunde întru totul standardelor în materie. În ceea ce privește fotografia la care faceți referire, asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înțelegerii şi luării în considerare a posibilității existenţei unor sensibilități. Am transmis aceste considerente partenerilor noștri americani în cadrul unei discuții cu Ambasada SUA la Bucureşti”, se arată în răspunsul MAE, la solicitarea Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri