Sari la conținut

Preşedintele Agenţiei Funcţionarilor Publici, eliberat din funcție

Premierul Dacian Cioloş l-a eliberat din funcție pe Birtalan Jozsef, preşedinte al Agenţiei Funcţionarilor Publici. Atribuţiile sale vor fi preluate de vicepreşedintele ANFP, Cristian Vasile Bitea, până la numirea unui nou şef al instituţiei.

jozsef birtalan

Foto: Facebook /ANFP

Decizia a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Totodată, a fost publicată decizia prin care Adrian Sanda a fost demis de la conducerea Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist, atribuţiile sale fiind preluate, interimar, de către subsecretarul de stat Octav Bjoza, potrivit News.ro.

Sanda a fost ridicat de procurori, miercuri, şi dus la audieri la Parchetul instanţei supreme, după percheziţii la Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist, în dosarul privind acordarea ilegală a unor titluri pentru revoluţionari.

Adrian Sanda a fost numit în funcţie în aprilie 2014 de către premierul de atunci, Victor Ponta. El a preluat funcţia de la un alt social-democrat, Victor Socaciu. Sanda a mai condus Secretariatul şi în timpul Guvernului Năstase.