Prima imagine de la negocierile dintre PSD și PNL. Surse: Coaliția a agreat creșterea pensiei minime de la 800 de lei la 1.000 de lei

Data publicării:
negocieri psd pnl
Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu (prim-plan) şi Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă (plan secund), la negocierile dintre PSD şi PNL. Foto: Inquam Photos/Ilona Andrei

Liderii PSD și PNL au joi o nouă rundă de negocieri, la Parlament, după ce liberalii au decis să îl desemneze pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. În prima imagine de la negocierile dintre cele două partide pot fi observați Nicolae Ciucă și Florin Cîțu într-o parte a mesei, iar de partea cealaltă Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu.

Potrivit unor surse politice, echipele de negociere discută despre măsurile fiscale pe care urmează să le introducă în programul de guvernare și care mai apoi vor fi implementate de noul Executiv.

PSD și PNL au stabilit să majoreze pensia minimă, de la începutul anului viitor, de la 800 de lei la 1.000 de lei. Echipele de negociere trebuie să se pună de acord și în ceea ce privește procentul cu care vor fi majorate pensiile, alocațiile, dar și în ceea ce privește salariul minim.

Joi, liderii PNL au votat în unanimitate propunerea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Guvernul ar urma să primească votul de învestitură săptămâna viitoare. În zilele următoare președintele Klaus Iohannis va chema partidele politice la consultări, la Palatul Cotroceni.

Citește și Rareș Bogdan: „Cîțu în niciun caz nu a pierdut, suntem în spatele său”. Flutur: „E mai importantă țara decât un om”

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri