Prima plecare din Guvern din rațiuni electorale

Data publicării:
sorin chelmu facebook

Sorin Chelmu, eliberat miercuri din funcţia de șef al Secretariatului General al Guvernului, va candida la alegerile parlamentare, fiind convins că și alți miniștri ai Cabinetului Cioloș vor face acest pas în perioada următoare, relatează news.ro.

sorin chelmu facebook

Chelmu a spus că vrea să facă pasul către politică şi nu putea rămâne în Guvern în aceste condiţii. "Este motivul pentru care m-am retras şi inclusiv domnul prim-ministru a înţeles şi a acceptat acest lucru", a spus fostul şef al SGG.

Întrebat dacă şi alţi membri ai Guvernului i-ar putea urma exemplul, Chelmu a spus că "în mod cert" vor urma şi alţii. "Nu pot să vă dau eu nume, cine va candida", a spus el, confirmând însă posibilitatea. Sorin Chelmu nu a precizat din partea cărui partid va candida.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a afirmat că Sorin Chelmu a plecat din motive personale, la cerere.

Premierul Dacian Cioloş l-a eliberat din funcţie pe secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial, iar în locul său a fost numit temporar secretarul de stat în Cancelaria prim-ministrului, Florin Tacu, până la numirea unui şef al Secretariatului General al Guvernului.

Începând din 2005, Sorin Chelmu a lucrat în Ministerul Agriculturii, unde a ajuns din partea PC, şi a devenit secretar general al Guvernului în noiembrie 2015, odată cu învestirea Cabinetului Cioloş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri