C. T. Popescu analizează comportamentul miniștrilor la depunerea jurământului

Data actualizării: Data publicării:
ctp 2

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre discursurile noilor miniștri, care au fost învestiți astăzi. Este al treilea guvern PSD-ALDE, de la alegerile parlamentare din 2016.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a remarcat că prim-ministrul Viorica Dăncilă a „executat trei cruci” pe care le-a comparat cu cele de pe Golgota: crucea lui Iisus, a tâlharului pocăit și crucea tâlharului împietrit.

Pe lângă premier, alți doi miniștri au făcut trei cruci: vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, și ministrul culturii, George Ivașcu.

„Domnul George Ivașcu a rostit jurământul ca un rege sau voievod, ca-n „Apus de soare”, de Barbu Ștefănescu-Delavrancea. Aici apare și o problemă tehnică și de lege: Ivașcu a modificat de la sine putere textul jurământului. În lege se spune: „Jur să apăr poporul român”. Domnul Ivașcu a spus: „poporului meu”. E problema dânsului dacă are astfel de reminiscențe actoricești, dar nu știu dacă îi permite legea”, spune jurnalistul.

„În partea opusă îi avem pe Anton Anton si pe domnul Lucian Șova, care nu s-au închinat”, adaugă Cristian Tudor Popescu, legat de ministrul energiei (ALDE), respectiv, ministrul transporturilor (PSD).

„Doamna premier spune că obiectivul este creșterea salariilor și a pensiilor. Nu poți să promiți așa ceva. Niciun șef de companie nu face asta. El nu le promite salariaților creșterea salariilor. Asta în general rămâne de văzut. Apoi, Viorica Dăncilă a spus: „În mandatul meu nu se va introduce nicio nouă taxă”, dar cine i-a cerut asta? Problema a fost ca taxele noi introduse, cât și cele mai vechi, să aibă sens, o logică, să fie justificate și să nu fie introduse astăzi și scoase mâine, despre asta e vorba”, precizează jurnalistul.

În discursul său din fața parlamentarilor, Viorica Dăncilă a făcut un lung şir de promisiuni, multe dintre ele aceleaşi pe care le-au făcut şi predecesorii săi: vom avea 350 de kilometri de autostradă până în 2020, salariul minim va urca la 300 de euro, iar tinerii se vor întoarce acasă.

„Domna Pintea a declarat că vrea să schimbe mentalitățile. Poate ar trebui să înceapă cu mentalitatea propriului fiu al dânsei. Nu mă refer la chestiuni de familie. Când fiul ei a fost condamnat la 6 ani de pușcărie pentru trafic de droguri, încep să mă întreb cum va schimba mentalitățile doamna Sorina Pintea”, spune Cristian Tudor Popescu, referitor la noul ministru al sănătății.

Întregul comentariu despre discursurile noilor miniștri al jurnalistului Cristian Tudor Popescu îl puteți urmări în videoclipul de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri