Parchetul general îl poate ancheta pe vicepreședintele Senatului

Data publicării:
161220_SED_SENAT_NOUA_LEGISLATURA_01_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Parchetul general o poate ancheta pe Iulia Scântei, vicepreşedinte al Senatului. Instanţa supremă a dispus redeschiderea unui dosar penal în care procurorii verificau modul în care aceasta a devenit parlamentar la alegerile de anul trecut.

Ancheta a pornit de la plângerea depusă de fostul prefect de Iaşi. Acesta a reclamat faptul că Iulia Scântei a fost pusă pe lista Partidului Naţional Liberal, fără a fi membru de partid.

Procurorul de caz a decis clasarea dosarului, dar superiorul acestuia a infirmat soluţia. Aşa s-a ajuns ca instanţa supremă să fie cea care decide dacă vicepreşedintele Senatului va fi sau nu anchetat.

La rândul său, Iulia Scântei spune că a îndeplinit toate procedurile legale pentru a deveni membru PNL şi că partidul este cel care trebuie să dea acum explicaţii.

Aştept şi eu cu interes să răspundă cineva din cadrul PNL, atât de la filiala Iaşi, cât şi din conducderea centrală, ce s-a întâmplat cu dosarul meu de candidatură. Am făcut două cereri, una de adeziune şi una de acceptare a candidaturii, restul a fost derulat conform statutului şi legii în vigoare de PNL. E absurd, nu mai spun că e ilogic juridic să constaţi că un partid te pune pe liste, îţi recunoaşte calitatea de candidat pe listele de candidaţi proprii, dar nu-ţi recunoaşte calitatea de membru”, spune Iulia Scântei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri