Prima reacție a lui Tudorel Toader după ce Dragnea a declarat la adresa lui: „Eu îl rog și el ascultă”

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader inquam adriana neagoe
Foto: Inquam Photos / Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a afirmat, luni, întrebat cum califică afirmaţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea, care a spus despre relaţia cu ministrul Justiţiei „eu îl rog şi el ascultă”, că „a asculta are multe semnificaţii”. Ultimele săptămâni au cunoscut o deteriorare a relaţiei dintre PSD şi ALDE pe tema portofoliului de la Justiţie, pe fondul nemulţumirilor manifestate de Dragnea faţă de unele ezitări ale lui Toader.

tudorel toader inquam adriana neagoe
Foto: Inquam Photos / Tudorel Toader

 „Depinde ce sens le daţi dumneavoastră şi de regulă sunteţi tentaţi să daţi sensul negativ. A asculta are multe semnificaţii”, le-a spus Tudorel Toader jurnaliştilor luni, la sosirea la CSM, întrebat fiind ce părere are despre afirmaţiile preşedintelui PSD referitoare la modul în care colaborează cu el.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, sâmbătă, că are o relaţie foarte bună cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. ”Eu îl rog şi el ascultă”, a spus Dragnea, adâugând că acest lucru se întâmplă ”tot timpul”.

Relaţia dintre Tudorel Toader şi Liviu Dragnea a fost marcată în ultimele săptămâni de o creştere a tensiunilor între cei doi, pe fondul ezitărilor cu care ministrul Justiţiei a întâmpinat unele solicitări formulate de liderul PSD. De la soarta conducerii Inspecţiei Judiciare, la soarta unei mult vehiculate ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea, neînţelegerile au fost tot mai accentuate.

Lucrurile au ajuns până într-acolo încât, în ultimele zile, liderul PSD le-a reamintit în mai multe rânduri partenerilor din ALDE că portofoliul Justiţiei aparţine "de drept" social-democraţilor, ca atare sprijinul lor pentru ocupantul fotoliului de ministru este esenţial. Reacţiile publice în această notă s-au conturat însă pe fondul tot mai multor informaţii pe surse, potrivit cărora Liviu Dragnea ar avea în plan remanierea lui Tudorel Toader din cauza nemulţumirilor pe care le are faţă de ministrul Justiţiei.

Unul dintre momentele de referinţă în toată această dispută a fost şi itnervenţia liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Chiar dacă a admis că Dragnea are dreptate în privinţa statutului portofoliului de la Justiţie, Tăriceanu i-a atras atenţia liderului PSD: "Suntem într-o coaliţie în care niciunul fără altul nu am putea avea majoritate".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri