Galerie Foto Prima ședință a Camerei Deputaților la care participă parlamentarii. Cum respectă aleșii măsurile de distanțare socială

Data actualizării: Data publicării:
parlament deputati plen parlamentari masti
Foto: INQUAM Photos/George Calin

Camera Deputaţilor s-a întrunit, joi, în şedinţă, cu participarea efectivă a unor parlamentari, fiind prezenţi în sală preşedinţi ai comisiilor de specialitate, lideri de grup şi alţi deputaţi nominalizaţi să ia cuvântul. Şedinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a anunţat că este înregistrată prezenţa a 140 de deputaţi.

Parlamentarii prezenţi participă în mod direct la dezbateri, iar cei care nu sunt în sală vor putea să ia cuvântul prin telefon.

Foto: INQUAM Photos/George Calin
Foto: INQUAM Photos/George Calin

Votul asupra proiectelor de pe ordinea de zi va fi electronic la distanţă.

În ultima perioadă, şedinţele Camerei Deputaţilor s-au desfăşurat doar cu prezenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a doi secretari ai forului. Dezbaterile şi votul s-au desfăşurat online, prin telefon.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt mai multe proiecte pentru aprobarea unor ordonanțe ale guvernului, modificate în comisiile de specialitate. 

„În comisiile de specialitate, am susținut și votat:

-eliminarea dobânzii la dobândă pentru toate tipurile de credit;

-posibilitatea ca și restanțierii – care sunt cei mai vulnerabili - să beneficieze de amânarea ratelor;

-extinderea măsurilor de amânarea a ratelor la creditele bancare și pentru firmele ale căror venituri s-au diminuat cu 15% din cauza crizei (nu cu 25% așa cum prevăzuse Guvernul PNL);

-posibilitatea amânării ratelor, cu până la 18 luni, pentru producătoriiagricoli ale căror culturi au fost compromise anul acesta din cauza secetei;

-extinderea, până la 25 octombrie, a termenului de plată pentru impozitul pe profit;

-acordarea unei bonificații de 10% TUTUROR firmelor care achită la scadențele normale impozitul de profit”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook, despre proiectele care vor fi dezbătute și votate astăzi.

Pe ordinea de zi se mai află și proiectul privind interzicerea exportului de bușteni, precum și cel care prevede acordarea unei pensii de urmaș pentru copiii medicilor decedați din cauza coronavirusului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri