Proiect reintrodus în Parlament: Şoferii băuţi şi fără permis care ucid oamenii cu maşina să meargă direct la închisoare

Data publicării:
ambulanta smurd
Un copil de trei ani din judeţul Cluj a murit, luni seară, după ce s-a înecat cu mâncare. Foto: ISU

Senatorul Robert Cazanciuc a anunțat că a introdus în procedură de urgenţă parlamentară un proiect de lege prin care şoferii depistaţi la volan băuţi şi fără permis şi care provoacă accidente mortale să facă închisoare, informează Agerpres.

Reacţia sa vine după ce un copil de 11 ani, care a făcut parte din grupul celor şase minori accidentaţi miercuri seară pe o trecere de pietoni din Petroşani, a murit joi în spitalul din localitate, unde era internat pe secţia de Terapie intensivă.

"Din păcate un alt copil a murit! În prima zi de plen a Senatului vom vota Legea Anastasia! Am solicitat şi s-a aprobat procedură de urgenţă pentru legea prin care am propus ca cei care se urcă la volan băuţi şi fără permis, folosind o maşină pentru a-şi ucide semenii, să ajungă direct în închisoare!", a scris Cazanciuc, pe Facebook.

Autorul accidentului din Petroşani, un tânăr de 19 ani, din Aninoasa, s-a urcat beat la volan, deși nu avea permis de conducere. Acesta a fugist și de la locul faptei.

Tânărul a fost identificat, în scurt timp, pe raza oraşului Aninoasa. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Robert Cazanciuc a introdus un proiect similar în circuitul parlamentar, în 2019, însă acesta fost respins, anul trecut, de Camera Deputaţilor.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri