PSD vrea consens pe PNRR și cere partidelor din coaliție „să iasă din logica orgoliilor” și „să colaboreze pentru un plan viabil”

Data publicării:
președintele psd marcel ciolacu gesticuleaza in timpul unei conferinte de presa
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Partidul Social Democrat cere „consens național” pentru planul de redresare și reziliență. Într-un comunicat de presă, PSD transmite partidelor din coaliție să iasă din logica orgoliilor. PSD vrea ca după Paște să fie organizată o dezbatere amplă.

„Având în vedere situația critică în care a ajuns România după o nouă amânare la Bruxelles a Planului Național de Redresare și Reziliență, PSD face un apel către toate formațiunile politice parlamentare să iasă din logica orgoliilor de partid și să colaboreze pentru realizarea unui plan național viabil care să fie aprobat la Bruxelles și care să asigure absorbția fondurilor europene disponibile prin acest mecanism.

De asemenea, PSD cere Guvernului să renunțe la atitudinea arogantă și auto-suficientă pe care a manifestat-o în legătură cu PNRR până în prezent și să accepte dialogul și colaborarea cu toate forțele care pot contribui în sens pozitiv la realizarea acestui proiect național.

În acest sens, PSD propune ca imediat după Sărbătorile de Paște să fie organizată în Parlamentul României o dezbatere amplă pe acest subiect la care să participe reprezentanții Guvernului, parlamentarii și experții tuturor partidelor parlamentare, asociațiile administrațiilor locale, reprezentanții patronatelor și sindicatelor, ONG-uri de profil, dar și specialiști din mediul economic și academic”, se arată într-un comunicat de presă, transmis de PSD.

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat luni că România a decis să trimită Planul Național de Redresare și Reziliență până pe 31 mai. După primele discuții de la Bruxelles, Comisia Europeană a avut mai multe observații, în special în legătură cu proiectele pentru irigații, gaze naturale sau infrastructură rutieră.

De asemenea, Ghinea a criticat PSD despre care a spus că „vrea să puncteze la isterie nu ste niciun motiv de îngrijorare în acest moment”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri